ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Θεοδωρικάκος: Δεν θα κάνουμε την αστυνομία βαρκάρη μεταναστών-1.500 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα προχθές!

 

  ένα έγγραφο που αποδεικνύει ότι η νησίδα στον Έβρο -πάνω στην οποία βρίσκονταν οι μετανάστες που προκάλεσαν τόσες συζητήσεις- δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια, ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ:

«Εμείς την ελληνική αστυνομία δε θα την κάνουμε βαρκάρη παράτυπων μεταναστών».

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγνώμη για τα όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή το θέμα του Έβρου και τόνισε :

«Ο κύριος Σοϊλού προέβη ξανά σε προκλητικές δηλώσεις αποκαλώντας τη χώρα μας κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών. Προκαλούν βάναυσα την παγκόσμια κοινή γνώμη. Αλλά η Τουρκία πέρα από τα λόγια εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, μετανάστες, τους προωθεί βιαίως στη χώρα μας»

Τέλος ενημέρωσε πως μόνον τις τελευταίες ημέρες που έχουμε μεγάλη κλιμάκωση 1.500 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα προχθές!

Όσον αφορά τους Τούρκους διακινητές είπε πως έχουν συλληφθεί 60 άνθρωποι που εμπορεύονται την ελπίδα στους μετανάστες, οι οποίοι έφεραν παράνομα αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας. «Διαπίστωσαν ότι δε μπορούν να τους βάλουν μαζικά στη χώρα λόγω του φράχτη. Έτσι αποκλείουν τους ανθρώπους σε νησίδες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ Θεοδωρικάκος έδειξε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο, η συγκεκριμένη νησίδα στον Έβρο δεν είναι ελληνική.

«Επίσημο έγγραφο του γενικού επιτελείου ελληνικού στρατού, λέει ότι οι συντεταγμένες της νησίδας είναι εκτός ελληνικής επικράτειας Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει μία συγνώμη…»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button