Διεθνή

Nέα νομοθετικά μέτρα για νοσηλευτές και γιατρούς που αρνούνται να εμβολιαστούν στην Ιταλία

Ένα κύριο θέμα που απασχολεί την ιταλική επικαιρότητα είναι εάν έχουν το δικαίωμα οι νοσηλευτές, και οι γιατροί αλλά και βοηθητικό προσωπικό των νοσοκομείων να μην εμβολιαστούν;

Η Ιταλική κυβέρνηση απαντά κατηγορηματικά πως «όχι», όποιος έρχεται σε επαφή με ηλικιωμένους και ασθενείς γενικότερα, πρέπει να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

 

Με αυτό το σκεπτικό η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι  ετοιμάζει τώρα νέο νομοθετικό διάταγμα, το οποίο θα προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για γιατρούς και νοσηλευτές, θα παρέχει νομική ασπίδα σε όσους εμβολιάζουν τους πολίτες, αλλά και αποζημιώσεις για όποιον υποστεί αποδεδειγμένες βλάβες από το εμβόλιο.

Βέβαια η Ιταλία έχει χαμηλά ποσοστά αντιεμβολιαστών σε υγειονομικούς Στο εθνικό σύστημα υγείας της Ιταλίας μόνον το 2% των γιατρών και περίπου το 1% των νοσοκόμων λέει «όχι» στην χορήγηση του εμβολίου.

Δυστυχώς σε πολλούς οίκους ευγηρίας τις τελευταίες ημέρες το προσωπικό μετέδωσε την ασθένεια στους ηλικιωμένους.

 Για να αποφευχθούν  διαμάχες, είναι πιθανό να θεσπισθεί  δυνατότητα μετάθεσης όσων αρνούνται να εμβολιαστούν, ώστε να πάψουν να έρχονται σε επαφή με ασθενείς.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button