ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Νέα μέτρα : «διαφορετικό» Σαββατόβραδο για όσους θέλησαν να διασκεδάσουν -τι ζητά με ανακοίνωση της η ΠΟΕΣΕ


Με τα νέα μέτρα που ισχύουν από χθες σε όλη την επικράτεια, μετά την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα έκαναν το χθεσινό Σαββατόβραδο για όσους θέλησαν να βγούνε για φαγητό η διασκέδαση πολύ διαφορετικό.

Ουρές σχηματίστηκαν έξω από τα φαρμακεία, λίγη ώρα πριν τη βραδινή έξοδο .Οι πολίτες νεαρής κυρίως ηλικίας περίμεναν για τη διενέργεια ενός, έστω και καθυστερημένου, rapid test, που απαιτείται για τη διασκέδαση.

Τα νέα μέτρα που τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ θέλουν, μεταξύ άλλων, όλους όσοι κάθονται σε μεικτούς χώρους εστίασης να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ εντός 48 ωρών.

Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα

Λουκέτο επιβλήθηκε σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι στο οποίο εντοπίστηκαν πελάτες που δεν είχαν πιστοποιητικό .

Το  λουκέτο επιβλήθηκε για 60 ημέρες καθώς αυτή ήταν η τρίτη παράβαση της επιχείρησης μέσα σε λίγες ημέρες και έτσι του αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας στο πλαίσιο των αυστηρών ελέγχων που διενεργούνται για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Αν και οι αρμόδιοι τονίζουν οτι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί lockdown την στιγμή που υπάρχουν πλέον τα εμβόλια σαν όπλο κατα της πανδημίας, ο χώρος της εστίασης και της διασκέδασης ο οποίος έχει υποστεί ήδη μεγάλο πλήγμα απο την υγειονομική κρίση μπαίνει και πάλι σε νεα δεδομένα .

H ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ

Σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ τονίζεται με εμφατικό τρόπο ότι ο κλάδος της εστίασης δοκιμάζεται, για μια ακόμη φορά στοχοποιείται και λαμβάνονται από την Κυβέρνηση μέτρα που ισοδυναμούν με κλείσιμο των επιχειρήσεών του.

Η Κυβέρνηση περιορίζει πάνω του 50% τους δυνητικούς πελάτες μας, αναφέρει η ανακοίνωση, χωρίς κανένα αντισταθμιστικό μέτρο και με την απειλή αυστηρών προστίμων και την σφράγιση των καταστημάτων μας, με την επιβολή μη εφαρμόσιμων μέτρων, που ισοδυναμούν με άτυπο lockdown.

Χωρίς να υπάρχει διασπορά του κορονοιού στον κλάδο, μας οδηγεί σε αφανισμό και προφασιζόμενη ότι προστατεύει δήθεν την δημόσια υγεία, στοχοποιεί τον ιδιωτικό τομέα αφήνoντας στο απυρόβλητο τον δημόσιο τομέα (λεωφορεία – μετρό, σχολεία, Πανεπιστήμια) λες και  ο συνωστιμός εκεί δεν μεταδίδει τον covid-19.

Η δυναμική αντίδραση είναι το μόνο που έχει απομείνει στον κλάδο.

Καλούμε την Κυβέρνηση να επανεξετάσει τα περιοριστικά μέτρα στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της πανδημίας με ουσιαστική παρέμβαση.

Η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της για την αποφυγή απώλειας επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας :

  • Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών
  • Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου
  • Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button