Ελλάδα

Μία νέα ακτοπλοϊκή εταιρία – Θα συνδέει την Κρήτη με τις Κυκλάδες

Ο Όμιλος Καράτζη ενισχύει την παρουσία του στο τουριστικό τοπίο της Κρήτης, καθώς μπαίνει στην ναυτιλία με μια νεα εταιρία η οποία προέκυψε  απο την συνεργασία της Panellenic Lines με την Time4 Vacation, συμφερόντων Δημήτρη Χαριτίδη.

Ο κ Χαριτίδης ανέφερε χαρακτηριστικά : «διαπιστώσαμε ότι η ζήτηση για την Σαντορίνη από επισκέπτες που έρχονταν στο Ηράκλειο είναι πολύ μεγάλη, φτάνοντας μέχρι και τους 250.000 τουρίστες πριν την πανδημία και έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα και να ενδυναμώσουμε την γραμμή Ηράκλειο – Σαντορίνη με μια νέα εταιρεία και ένα νέο πλοίο”,

Η εταιρεία προχώρησε μέσα Μαΐου στην εξαγορά αγορά του πλοίου Monohull High Speed χωρητικότητας 750 επιβατών και 180 αυτοκινήτων.

Μέχρι σήμερα βρίσκεται στον Πειραιά όπου περνά τους τελευταίους ελέγχους και υπόκειται σε εργασίες συντήρησης και όταν αυτοί ολοκληρωθούν θα κατέβει στο Ηράκλειο, από όπου και θα ξεκινήσει ημερήσιες κρουαζιέρες στην γραμμή Ηράκλειο – Σαντορίνη.

Ο κ. Χαριτίνης συμπληρώνει ότι επειδή έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική σεζόν, φέτος το πλοίο, που ονομάστηκε Santa Irini (Σαντορίνη) θα εκτελεί δρομολόγια ημερήσιας κρουαζιέρας, ενώ του χρόνου, όπου θα έχει παρθεί και η σχετική άδεια θα επεκταθεί και στην ακτοπλοΐα.

Φέτος θα ναυλωθεί από την εταιρεία  CTRS – Cretan Transportation Services, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας το ενδιαφέρον τουριστικών πρακτόρων του νησιού είναι ιδιαίτερα αυξημένο για τα δρομολόγια του πλοίου.

Σκοπός, όπως μας είπε είναι το πλοίο να μπει λειτουργία εντός Ιουλίου, κάνοντας έξι ημερήσιες κρουαζιέρες την εβδομάδα μέχρι τέλος της τουριστικής σεζόν τον Οκτώβριο. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό ο συγκεκριμένος Όμιλος να κάνει δυναμικότερο μπάσιμο στην επιβατηγό ναυτιλία τα επόμενα χρόνια με πολύ πιθανή την παρουσία του στις Κυκλάδες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button