ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάνω από 35 εργαζόμενοι στην Creta Farm  θετικοί στα τεστ κορονοϊού

Συρροή κρουσμάτων κορονοϊού έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα στην εταιρεία Creta Farms η οποία έχει έδρα το Ρέθυμνο. 100 εργαζόμενοι της εταιρείας την προηγούμενη εβδομάδα υπεβλήθησαν σε rapid tests και διαπιστώθηκαν 11 κρούσματα.

Χθές Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε εκ νέου rapid tests προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς του ιού στην εταιρεία και σε ένα σύνολο 286 test, τα 25 βρέθηκαν θετικά.

Όπως προκύπτει, συνολικά είναι 36 οι εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, εντείνοντας έτσι την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, αφού το Ρέθυμνο βρίσκεται ήδη στις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων αφορά σε αλλοδαπούς εργαζομένους, κυρίως ινδικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το ίδιο έχει συμβεί και στις στενές επαφές τους, τόσο από το επαγγελματικό τους περιβάλλον, όσο και από το οικογενειακό τους.

Τα δείγματα των μοριακών ελέγχων των κρουσμάτων, έχουν σταλεί ήδη στην Αθήνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκουν στη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού. Η εταιρεία εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button