Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η τελευταία σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα πριν τις εκλογές

Καταψηφίστηκε, όπως φυσικά αναμενόταν, η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη μία ημέρα μετά την επιστολή-απάντηση σε ερωτήματά του από τον Χρήστο Ράμμο για την υπόθεση των παρακολουθήσεων .
Πριν από λίγο η Βουλή απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση .Πιο συγκεκριμένα σε σύνολο 299 ψηφισάντων, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 143 βουλευτές και 156 καταψήφισαν. Με τον τρόπο αυτόν η Βουλή έδωσε για ακόμα μία φορά ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με την πλειοψηφία να εμφανίζεται αρραγής στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρόταση δυσπιστίας εξελίχθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους .
Και πιο συγκεκριμένα οι ομιλίες Τσίπρα και Μητσοτάκη κινήθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαναλαμβάνει όσα είχε πει και τις προηγούμενες ημέρες γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, και τον πρωθυπουργό να απαντά, να θέτει τα δικά του ερωτήματα για τον κ. Τσίπρα και να κάνει μια σύνοψη των πεπραγμένων της κυβέρνησής του, αλλά και σύγκριση με την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συζήτηση διήρκεσε 34 ώρες – από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας. Την πρώτη ημέρα η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα και τη δεύτερη στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι ομιλητές. Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα), ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί – συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.