Διεθνή

Καταδρομικό Moskva -η Ουκρανία χτύπησε το καμάρι του Ρωσικού στόλου -η Ρωσία απλά επιβεβαίωσε πως ξέσπασε φωτιά

Η Ουκρανία  ισχυρίζεται ότι χτύπησε το πλοίο με πυραύλους Neptune.Η Ρωσία παραδέχεται πως ξέσπασε φωτιά στο καταδρομικό Moskva και υπήρξαν κάποιες εκρήξεις που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές .Το καταδρομικό Moskva είναι «το καμάρι» του Στόλου της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό καταδρομικό Moskva είναι το πλοίο που την πρώτη μέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία πλησίασε το Φιδονήσι και κάλεσε τους συνοριοφύλακες να παραδοθούν αλλά αντ’ αυτού άκουσε τη φράση που έμεινε στην ιστορία: «άντε γαμ@@@@@», η οποία έγινε και γραμματόσημο!

Και ενω οι Ουκρανοί πανηγυρίζουν οι Ρώσοι επιμένουν σε τυχαία πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, το πλήρωμα εκκενώθηκε και η αιτία της πυρκαγιάς και των εκρήξεων ερευνάται.

«Πυρκαγιά στο Moskva προκάλεσε έκρηξη στα πυρομαχικά που μετέφερε. Το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή ζημιά. Το πλήρωμα εκκενώθηκε», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ποιο είναι το καταδρομικό Moskva
Σύμφωνα με το BBC, το καταδρομικό Moskva κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, στην τότε ΕΣΣΔ και συγκεκριμένα στην πόλη Νικολάεφ της Ουκρανίας.

Το πλοίο, μήκους 186 μέτρων, αρχικά ονομάστηκε Slava, αλλά αργότερα μετονομάστηκε σε Moskva (Μόσχα).Ο κύριος οπλισμός του πολεμικού πλοίου είναι πύραυλοι P-1000 Vulkan.Το καταδρομικό -το οποίο έγινε η ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το 2000- έπαιξε κομβικό ρόλο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εκστρατείας της Ρωσίας στη Συρία, η οποία ξεκίνησε το 2015.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button