ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Καραβάνι μεταναστών προς την Ελλάδα  οργανώνεται στα social media της Τουρκίας -εκδήλωση  ενδιαφέροντος απο  70.000 κόσμο

Ο Ερντογαν επιμένει να προκαλεί  και επιτρέπει να  οργανώνεται ένα καραβάνι 70000 προς την χώρα μας μέσω των social media της Τουρκίας που όλοι γνωρίζουν ότι είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του.

Οι Ελληνικές αρχές το  γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή και έχουν πάρει τα μέτρα τους στον Έβρο .

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι οποίοι μπαίνουν και δηλώνουν συμμετοχή για το καραβάνι των μεταναστών,περιμένουν το «πράσινο φως» από την Τουρκία για να ξεκινήσουν.Είναι προφανώς μέρος του υβριδικού πολέμου που θέλει η Τουρκική πλευρά

Οι περισσότεροι από αυτούς που συμμετέχουν στο καραβάνι είναι άτομα που έχουν έρθει από τη Συρία αλλά τα τελευταία χρόνια διαμένουν στην Τουρκία και  δηλώνουν ότι δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο εκεί γιατί υπάρχει ένα κύμα εναντίον τους αφού δεν τούς παίρνουν πια στη δουλειά, ούτε τους νοικιάζουν πια σπίτια άρα δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο και θέλουν να μεταναστεύσουν.

Οι ελληνικές Αρχές υποστηρίζουν ότι είναι ένα πλάνο σχεδιασμένο απο Τουρκία και δεν θα αντιδράσει όταν 70.000 – 80.000 άνθρωποι φτάσουν μέχρι τον Έβρο.

Ο υπουργός μετανάστευσης κ Νότης Μηταράκης  χθες 13/9 σε  ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ παραδέχτηκε ότι, εδώ και αρκετές ημέρες υπάρχει η πληροφορία για υποκίνηση, νέου προσφυγικού κύματος όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απτά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτή ευσταθεί.

Μάλιστα δήλωσε. :«είχαμε την πληροφορία αυτή αρκετές μέρες πριν, ευτυχώς οι μυστικές υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργούν αποτελεσματικά. Όπως άλλωστε είχαμε και πολύ επιτυχημένη πληροφόρηση από την ΕΥΠ τον Μάρτιο του 2020, κάτι που ήταν καταλυτικό στο να προλάβουμε να οχυρώσουμε τον Έβρο».

«Έχουμε μεν πίεση στα σύνορα, αλλά έχουμε χαμηλές αφίξεις γιατί με αποτελεσματικότητα φυλάμε τα σύνορά μας», ανέφερε ο υπουργός και τόνισε ότι, το 2021, είχαμε τις χαμηλότερες ροές της δεκαετίας».

Ο Νότης Μηταράκης πρόσθεσε ότι, για το θέμα, έχει ενημερώσει την αρμόδια επίτροπο, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όπως εξήγησε, και η Frontex έχει πλήρη ενημέρωση και συνεργασία με την ελληνική αστυνομία για το θέμα της φύλαξης των συνόρων μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button