Διεθνή

Η Βρετανία κατέληξε σε εμπορική συμφωνία για το Brexit στο παρα πέντε

Τι αλλάζει για τους Έλληνες φοιτητές

.Επήλθε συμφωνία για το Brexit με την Downing Street να μιλά για “φανταστική συμφωνία”

Η οριστική συμφωνία για την αγορά και την τελωνειακή ένωση έρχεται μία εβδομάδα πριν την καταληκτική συμφωνία για το Brexit και μια μέρα πριν τα Χριστούγεννα βγαίνει… λευκός καπνός σε ένα δίχως προηγούμενο θρίλερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από 11 ώρες συνομιλιών, που ξεκίνησαν την Τετάρτη το βράδυ το Λονδίνο έχει προετοιμαστεί να κάνει κάποιες «τεράστιες παραχωρήσεις» για να εξασφαλίσει την επίτευξη της εμπορικής συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.

Πήραμε πίσω τον έλεγχο των χρημάτων, των συνόρων, των νόμων, του εμπορίου και των αλιευτικών υδάτων μας” συμπληρώνει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

«Η συμφωνία είναι καταπληκτικά νέα για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις σε κάθε τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπογράψαμε την πρώτη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που βασίζεται σε μηδενικούς δασμούς και μηδενικές ποσοστώσεις η οποία έχει επιτευχθεί ποτέ με την ΕΕ» λέει κυβερνητική πηγή και συμπληρώνει:

«Επιτύχαμε αυτή τη μεγάλη συμφωνία σε χρόνο ρεκόρ, και υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η οποία προστατεύει την ακεραιότητα της εσωτερικής αγοράς μας και τη θέση της Βόρειας Ιρλανδίας μέσα σε αυτήν.

Σημειώνεται πως τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η βρετανική λίρα, υποδέχτηκαν θετικά την είδηση για συμφωνία, σημειώνοντας «μεγάλα άλματα» την Πέμπτη το πρωί.

Τι αλλάζει για τους Έλληνες φοιτητές

Όσοι εγγραφούν για το ακαδημαϊκό έτος του 2021 θα πρέπει να καταβάλουν οι ίδιοι τα δίδακτρα.

-Όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι μέχρι και τον 12ο του 2020 εξασφαλίζουν δίδακτρα που πληρώνουν και οι Βρετανοί και όσο διαρκούν οι σπουδές τους.

Πλέον οι φοιτητές από την ΕΕ δεν θα δικαιούνται φοιτητικό δάνειο παρά μόνο εκπτώσεις που προσφέρουν κάποια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

-Η φοιτητική βίζα (Student Route) θα μπει επίσης στη ζωή όσων θέλουν να σπουδάσουν στην Μεγάλη Βρετανία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button