Ελλάδα

Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας επισκέπτεται ιδιωτικά την Ελλάδα και είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη


H  βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η οποία όπως κάθε χρόνο επισκέπτεται ιδιωτικώς την Ελλάδα επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

Εκεί την υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα.

H  βασίλισσα Σοφία συνοδευόταν απο την αδελφή της Ειρήνη.

Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του παρουσίασαν τα έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών που εκτίθενται περιοδικά στο Μέγαρο Μαξίμου και περιλαμβάνουν ποικίλες μορφές τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τη βασίλισσα Σοφία για την πορεία της πανδημίας .

«Τα πράγματα γενικά πηγαίνουν καλύτερα και στη χώρα μας, νομίζω παντού στην Ευρώπη, και στην Ισπανία βλέπω ότι πηγαίνουν καλύτερα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να πω, σας θαυμάζει ο κόσμος όλος», ανέφερε η βασίλισσα Σοφία.

«Να είστε καλά, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια» απάντησε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλε η χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η βασίλισσα Σοφία μίλησε με τον πρωθυπουργό και για το Τατόι όπου μεγάλωσε .

Θα ήθελα πάρα πολύ την επόμενη φορά που θα έρθετε να πάμε μαζί και να μας μεταφέρετε και τις δικές σας αναμνήσεις από το Τατόι, γιατί γίνεται μία πολύ σημαντική δουλειά να αναδείξουμε τον χώρο γιατί ήταν παράλειψη ότι ήταν τόσο παραμελημένος. Πάει πάρα πολύς κόσμος. Και τώρα θα είναι μία ευκαιρία. Έχουμε κάνει μία πολύ ωραία μελέτη, συνολική για την ανάδειξη του χώρου, όλα τα παλιά κτίσματα, οι τάφοι… Θα κάνουμε μία πολύ ήπια ανάπτυξη, θα ξαναδώσουμε ζωή στο αγρόκτημα, θα παράγουμε αγροτικά προϊόντα και θα το κάνουμε έναν πόλο επισκέψιμο για όλους τους πολίτες, ειδικά του λεκανοπεδίου. Θα γίνει κάτι πολύ ωραίο. Την επόμενη φορά θα χαρώ πάρα πολύ να σας ξεναγήσω.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button