Διεθνή

Η στάση της Γερμανίας όχι μόνο στη Σύνοδο κορυφής αλλά και  και απέναντι στην Εθνική μας επέτειο ήταν  πολύ ψυχρή

 

Η Γερμανία δεν κράτησε ούτε τους «τύπους» σε συμβολικό επίπεδο .

Είναι χαρακτηριστικό όπως αναφέρθηκε και σε ρεπορτάζ της «Ωρας Ελλάδος» στο Open TV, ότι η στάση της Γερμανίας ήταν ιδιαίτερα ψυχρή σε σχέση με τον εορτασμό της 200ής επετείου.

Η μόνη δήλωση που έγινε ήταν από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος έστειλε τα συγχαρητήριά του για την Εθνική Εορτή της Ελλάδας και την έναρξη της Επανάστασης με μήνυμά του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Όσον αφορά την πολιτική της χθες  στήριξε ξεκάθαρα την Τουρκία στη Σύνοδο Kορυφής.

«Η ευημερία μας στην Ευρώπη είναι εφικτή μόνο με καλές σχέσεις με τους γείτονές μας και εκτός ΕΕ. Και αυτό ισχύει κυρίως για την εταίρο στο ΝΑΤΟ, Τουρκία», με την οποία οι σχέσεις είναι πολύπλευρες, δήλωσε η κυρία Μέρκελ και συνέχισε: «Αποτελεί καλή είδηση το γεγονός ότι η Τουρκία, μετά τις προκλητικές δραστηριότητες σε κυπριακά και ελληνικά ύδατα, έδειξε τους τελευταίους μήνες ένα δείγμα αποκλιμάκωσης στην ανατολική Μεσόγειο, μπήκε και πάλι σε διάλογο με την Ελλάδα και θα συνεχιστούν και οι συνομιλίες για το μέλλον της Κύπρου στο σχήμα 5+1 υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

Προφανώς η κ Καγκελάριος δεν ενημερώνεται σωστά για τις καθημερινές παραβιάσεις και τις Τουρκικές προκλήσεις .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button