Ομογένεια

Μελβούρνη :ξεκινάει σύντομα η λειτουργία γραφείου του ΕΟΤ -συνέντευξη του προέδρου της Ελληνικής κοινότητας Βασίλη Παπαστεργιάδη

Συνέντευξη Μάνος Σταυριανός

Τα τελευταία εννέα χρόνια η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης προέβη σε σειρά επαφών και διαβημάτων προς την Ελληνική Κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς, προωθώντας το αίτημα λειτουργίας γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη. Τον Ιανουάριο του 2023 ο τότε υπουργός Τουρισμού κ Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε ότι ο ΕΟΤ θα ανοίξει το νέο γραφείο στο Ελληνικό Κέντρο. Μέχρι σήμερα δυστυχώς το γραφείο αυτό ακόμη δεν έχει ξεκινήσει την λειτουργία του .

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ Βασίλης Παπαστεργιάδης μας μίλησε για αυτό και εμείς αναζητήσαμε και είχαμε και την απάντηση των φορέων του Ελληνικού Τουρισμού σχετικά με την καθυστέρηση της λειτουργίας του.

Κύριε Παπαστεργιάδη πριν ένα χρόνο είχατε δηλώσει πως «ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα»χαιρετίζοντας με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία του τότε υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια να ανοίξει το γραφείο ΕΟΤ στην Αυστραλία ,το οποίο ακόμη όμως δεν λειτουργεί τι έχει συμβεί;

Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία σαν πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης, να απαντήσω στα σημαντικά ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με την καθυστέρηση στην εγκατάσταση του γραφείου της ΕΟΤ στη Μελβούρνη και τις σχετικές δράσεις της κοινότητάς μας.

Η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης έχει καταβάλει όλες τις σχετικές προσπάθειες και ενέργειες σχετικά με την εγκατάσταση του γραφείου της ΕΟΤ στην Μελβούρνη. 

Από ότι γνωρίζουμε ο ΕΟΤ έχει ενημερωθεί ήδη απο εσάς σαν κοινότητα ότι του διαθέτετε εσείς τον απαραίτητο χώρο για τα γραφεία του καθώς διάθετε τις υποδομές;

Από την πλευρά μας, έχουμε δεσμευτεί να παράσχουμε τον αναγκαίο χώρο στο κτίριο του Ελληνικού Κέντρου για τη φιλοξενία των γραφείων της ΕΟΤ. Επιπλέον, διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους ελληνικούς φορείς και συνεργαζόμαστε ενεργά για την διευκόλυνση των σχετικών ενεργειών.

Το Ελληνικό Κέντρο ,ένα εντυπωσιακό κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Νιώθετε ότι «σας ξέχασαν»;και πως σκοπεύετε να κινηθείτε ώστε να γίνει επιτέλους πραγματικότητα το αυτονόητο για την σπουδαία Ελληνική κοινότητα της οποία είστε πρόεδρος με τόσες επιτυχημένες δράσεις;

Παρά τις έως τώρα ενέργειες, δεν έχουμε γνώση για τη φύση των κρατικών μηχανισμών και διαδικασιών που πρέπει να ακολουθούν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Eκφράζουμε την προσήλωση μας στην επίλυση αυτού του θέματοςκατανοούμε πλήρως την πολυπλοκότητα των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν για την εγκατάσταση ενός γραφείου της ΕΟΤ σε μια νέα χώρα, καθώς και την ανάγκη για συνεπή προσέγγιση απ’ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. 

Αν και είναι προφανές πείτε μας πως  θα βοηθήσει η παρουσία αυτού του γραφείου για τον Ελληνικό Τουρισμό στην Μελβούρνη;

Η παρουσία του γραφείου της ΕΟΤ στη Μελβούρνη θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Θα παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και υποστήριξη σε όσους ενδιαφέρονται για την επίσκεψη στην Ελλάδα, ενισχύοντας έτσι τον τουρισμό και τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Εμείς απο την προβολή της χώρας που κάνουμε μέσω των Εnjoy Greece Magazines διαπιστώνουμε ότι η …απόσταση δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας και ότι κάθε χρόνο όλο και ένα μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών απο την Αυστραλία επισκέπτεται την χώρα μας .Εσείς έχετε κάποια στοιχεία που να αφορούν το τουριστικό ρεύμα απο την Αυστραλία προς την Ελλάδα;

Μάλιστα συμφωνώ απόλυτα ότι  η απόσταση δεν αποτελεί εμπόδιο για την επίσκεψη των Αυστραλών τουριστών στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που διαθέτουμε δείχνουν σταθερή αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Αυστραλία προς την Ελλάδα.

Η μεγάλη και τόσο δραστήρια αυτή κοινότητα πως δέχεται αυτή την καθυστέρηση εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης;

Η Ελληνική Κοινότητα, θα συνεχίσει την επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να διευκολύνουμε και να επιταχύνουμε την υλοποίηση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας.

Με αφορμή την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ Βασίλης Παπαστεργιάδης θελήσαμε να έχουμε μια ενημέρωση σχετικά με το εύλογο αίτημα των Ομογενών μας απο τους φορείς του Τουρισμού..

Σε επικοινωνία που είχε το enjoynews.gr με το υπουργείο Τουρισμού και συγκεκριμένα με το γραφείο της Υπουργού Τουρισμού κ Κεφαλογιάννη ενημερωθήκαμε ότι η διαδικασία προχωράει και μάλιστα με την ένδειξη του κατεπείγοντος παρακαπτόντας προς το παρόν την χρονοβόρο διαδικασία .

Σκοπός είναι να στελεχωθεί άμεσα το γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη όπως έχει ζητήσει η ΕΚΜ ώστε να να ξεκινήσει το συντομότερο η λειτουργία του ,κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό εν όψει της Τουριστικής σεζόν.

Σε ερώτηση μας σχετικά με τον λόγο της καθυστέρησης ,ενημερωθήκαμε ότι δεν ήταν μέσα στις δαπάνες που είχαν ήδη εγκριθεί για τον προϋπολογισμό του 2023.

Έτσι με τις συντονισμένες πλέον ενέργειες του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα ο Ελληνικός Τουρισμός θα έχει και επίσημα παρουσία στην Μελβούρνη.

Το γραφείο του ΕΟΤ στο Ελληνικό Κέντρο, στην καρδιά της Μελβούρνης, θα συμβάλει να αυξηθεί ο αριθμός των Αυστραλών που επιλέγουν την Ελλάδα για τουρισμό. «Και οι Αυστραλοί, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ίδιου του ΕΟΤ ξοδεύουν κατά κεφαλή περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη εθνότητα» όπως μας είπε ο κ,Παπαστεργιάδης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button