Γαστρονομία

Η μεγαλύτερη Ομελέτα στην Ελλάδα θα γίνει με 11.300 αυγά απο την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις στις 4 Σεπτεμβρίου 2022 στα Μέγαρα.

  • Η μεγαλύτερη Ομελέτα στην Ελλάδα» θα γίνει με 11.300 φρέσκα αυγά, στο πλαίσιο της λειτουργίας της 13ης Έκθεσης τοπικών Αγρoτικών Προϊόντων “ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ”, στο Άλσος Θεόγνιδος (Πευκάκια) στα Μέγαρα στις 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Για 13η χρονιά ο Δήμος Μεγαρέων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεγαρέων (ΔΗΚΕΔΗΜΕ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με τη συνεργασία των τοπικών παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής διοργανώνουν την Εκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων στο Αλσος Θεόγνιδος το τετραήμερο 2, 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2022.Επίσης την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21.00 θα γίνει συναυλία με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Μπέσσυ Αργυράκη και την Μαργκώ Ενεπεκίδη.

Το ίδιο βράδυ η μεγαλύτερη ομελέτα στην Ελλάδα θα μαγειρευτεί στα Μέγαρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 13ης έκθεσης «Μεγάρων Γη» , οι chefs της Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, θα μαγειρέψουν τη μεγαλύτερη ομελέτα, που έχει φτιαχτεί ποτέ στην Ελλάδα με 11.300 φρέσκα αυγά, που θα τα προσφέρει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πτηνοτρόφων Μεγάρων – Agrosyn και το λάδι, που θα προσφέρει το κατάστημα dio filla. Στο σπάσιμο των αυγών θα συμμετέχει το παιδικό τμήμα του Ομίλου λαϊκής παράδοσης «Αλκάθους & Καρία»

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις έχει στόχο την προβολή της εθνικής και τοπικής κουζίνας, της  ζαχαροπλαστικής τέχνης και της Γαστρονομικής Ελληνικής Κουλτούρας.

Μάλιστα θα ταξιδέψει  την Ελληνική Γαστρονομία στο 19 Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, που θα λάβει χώρα 14-15-16 Οκτωβρίου 2022 στην Dijon, France.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις με τον πρόεδρο της κ Κωνσταντίνο Μουζάκη και μέλη της θα έχει συμμετοχή σε αυτό το μεγάλο Ευρωπαϊκό Γαστρονομικό Γεγονός μια παρουσίαση υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ. Θα ταξιδέψει την  Ελληνική Γαστρονομία σε υψηλό επίπεδο με καταξιωμένους Αρχιμάγειρες, Αρχιζαχαροπλάστες, Αρτοποιούς, κλπ. με γεύσεις, προϊόντα, υλικά από όλη την Ελλάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Χρυσουλάκης συναντήθηκε με τον κ. Carlos Martín Cosme, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO). Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Κωνσταντίνος Μουζάκης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”, ο κ. Θανάσης Καραΐνδρος, μέλος του ΔΣ Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” και ο κ. Νίκος Πολίτης, έμπειρος Σομελιέ της λέσχης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button