Η κακοκαιρία «PETAR» προ των πυλών – Σε ποιες περιοχές ήχησε το 112

Επικαιροποίησε πριν λίγο το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς πλησιάζει η κακοκαιρία «Petar», όπως τη «βάφτισε» η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας.
Ήδη στην Ελλάδα βρίσκεται σε επιφυλακκή η Πολιτική Προστασία και στο πλαίσιο της προστασίας και ενημέρωσης των πολιτών, τέθηκε σε λειτουργία και το 112, το οποίο μέχρι στιγμής έχει ηχήσει προειδοποιητικά σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ήπειρο, Πάτρα, Αιτωλοακαρνανία.
Σύμφωνα λοιπόν με το επικαιροποιημένο δελτίο καιρού, το σύστημα κινείται ανατολικά και θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από το μεσημέρι του Σαββάτου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:
α. Άμεσα η περιοχή Κέρκυρας-Παξών.
β. Από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου (κυρίως Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη), η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία.
γ. Από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησος και η δυτική και βόρεια Θεσσαλία.
δ. Από το βράδυ η κεντρική Μακεδονία.
Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη δυτική χώρα θα εξασθενήσουν.