ΕλλάδαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ελλάδα νικητής στη μάχη για την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα στην Ευρώπη για το 2021

Η Ελλάδα αναδείχθηκε ο πραγματικός νικητής στη μάχη για την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα στην Ευρώπη φέτος το καλοκαίρι , σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο  των Financial Times.

Ενώ ο τουρισμός σημείωσε πτώση σε άλλοτε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Ισπανία, η Ελλάδα σημειώνει αξιοσημείωτη ανάκαμψη παρά την πανδημία και τις  πρόσφατες  καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι Financial Times με  στοιχεία από την εταιρεία ταξιδιωτικών δεδομένων OAG, αναφέρουν ότι με τα νεότερα δεδομένα υπάρχει αύξηση  κατά 2% από τον Αύγουστο του 2019 .

Αυτή η θετική είδηση ​​έρχεται σε έντονη αντίθεση με τις πτώσεις που παρατηρήθηκαν σε άλλους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ισπανία, ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς της Μεσογείου, όπου οι αντίστοιχες θέσεις πτήσεων μειώθηκαν κατά 25%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι κύριοι παράγοντες για την ανάκαμψη των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα είναι το μεγάλο ενδιαφέρον από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία.

Σύμφωνα με τον ΟΑG  οι προγραμματισμένες  πτήσεις  από αυτές τις τρεις αγορές αυξήθηκε κατά 25%, 31% και 26% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, παρά το γεγονός ότι το 2019 ήταν έτος ρεκόρ όσον αφορά τις αφίξεις στην Ελλάδα.

Η χώρα μας πάντα έχει το δικο της τουριστικό κοινό και παρότι φέτος υπήρξαν απώλειες από τουριστικές αγορές όπως η Βρετανία τα πήγε πολύ καλύτερα από ότι φαινόταν στις αρχές της σεζόν.

👉👉👉Ακολουθήστε το www.enjoynews.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button