Ελλάδα

Η Ελλάδα ανοίγει τον τουρισμό στη Ρωσία  και την Κίνα-για όσους τουρίστες είναι εμβολιασμένοι με Sputnik

Η Ελλάδα κινείται σε άλλη γραμμή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δηλώνει πως προτιμά την είσοδο μόνο σε τουρίστες από χώρες με εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον E.M.A. (Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων) .

Στόχος είναι να πλησιάσουμε  τα τουριστικά νούμερα του 2019, όσον αφορά τη Ρωσία. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΕΟΤ, ο στόχος για φέτος είναι οι 500.000 Ρώσοι τουρίστες, ενώ το 2019, πριν ξεσπάσει η πανδημία, η χώρα μας φιλοξένησε περίπου 600.000 Ρώσους. 

Επίσης υπο κανονικές συνθήκες η χώρα μας θα περίμενε φέτος 250 χιλιάδες τουρίστες από την Κίνα. Δεν είναι πολλοί αν αναλογιστεί κανείς τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ευρώπη, αλλά θα ήταν διπλάσιοι σε σχέση με πέρσι.

O Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι η χώρα μας είναι ανοιχτή στην ρωσική αγορά. Μάλιστα χθες  συζήτησε το θέμα και με τον Ρώσο ομόλογο του Μιχαήλ Μισούστιν. 

Η Ρωσία είναι μια σημαντική αγορά για εμάς. Από τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας θεωρούμε πως το ρωσικό εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Βεβαίως δεν έχει εγκριθεί από τον EMA, γι’ αυτό και δεν χορηγούμε το εμβόλιο, σε απόλυτη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς όσον αφορά τις προμήθειες, αλλά δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στο να υποδεχτούμε στην Ελλάδα τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο Sputnik» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο συνέδριο των Financial Times.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button