Ελλάδα

Η εικόνα της ντροπής -Αυγενάκης : «Ήταν λάθος και δεν θα επαναληφθεί»

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Εγκαίνια του Karteros Beach Sports Center στην Κρήτη .

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έκανε τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center στην Κρήτη, αλλά κατά τη διάρκεια του αγιασμού υπήρξε ένα πρόβλημα την πρόσβαση για ΑμεΑ.
Η εξέδρα δεν ‘χώρεσε’ τον παραολυμπιονίκη και πρόεδρος της Ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπης Γιώργος Καπελλάκη.

Ο υπουργός κ Αυγενάκης είπε μετα τα χιλιάδες σχόλια για αυτήν την εικόνα με το πρόβλημα πρόσβασης του κ Καπελλάκη: «Ήταν λάθος και δεν θα επαναληφθεί»

Η ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί! Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.
H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας.Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν. Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Γιώργος Καπελλάκης, τον οποίο ευχαριστώ θερμά: “Με τις συμπεριφορές σας μας αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία”».

Είναι σαφές ότι έπρεπε να υπάρχει πρόσβαση στην  εξέδρα της εκδήλωσης και για τον παραολυμπιονίκη μας. Δυστυχώς παρα  τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα υπάρχουν  και κάποιοι που προσπερνάνε τα αυτονόητα για μια μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button