Ελλάδα

Η ΑΕΚ μετά από σχεδόν δυο δεκαετίες επέστρεψε σπίτι της ( εικόνες )

Σχεδόν δύο δεκαετίες περίμενε η ποδοσφαιρική ΑΕΚ να μπει σπίτι της. Η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτελούσε όνειρο, που στην πορεία στράβωσε αρκετές φορές, αλλά έγινε πραγματικότητα σήμερα. 

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν απόψε το βράδυ στα εγκαίνια της «OPAP Arena» ήταν συγκλονιστικές. Για τον κόσμο που γέμισε το νέο γήπεδο, τον σύλλογο, για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, για όλους.

Από νωρίς το πρωί η πόλη απέκτησε παλμό και όσο πλησίαζε η ώρα για την… κορδέλα, θύμιζε ξανά κάτι από τα παλιά. Μια πόλη ζωντανή, μια πόλη που ζει και αναπνέει για την αγαπημένη της ομάδα την ΑΕΚ. Αυτό το κατάλαβαν άπαντες, το θυμήθηκαν όσοι πρόλαβαν το παλιό γήπεδο. Τόσο εκτός όσο και εντός γηπέδου. 

Σε μια λαμπρή εκδήλωση η ΑΕΚ επέστρεψε και επίσημα στη γειτονιά της. Επέστρεψε σπίτι της και η συγκίνηση και η χαρά όλων ήταν μεγάλη. Τον αγιασμό του νέου γηπέδου, τέλεσε ο Μητροπολιτης Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας, Γαβριήλ, με το γήπεδο να ξεσηκώνεται μόνο όταν ο θρυλικός Κώστας Νεστόριδης φίλησε τον σταυρό των εγκαινίων.

Πήρε δε «φωτιά» όταν ο Μητροπολίτης Γαβριήλ, έκανε ειδική αναφορά στον Δημήτρη Μελισσανίδη, για τον οποίο είπε πως «δεν θα μασταν εδώ σήμερα αν δεν ήταν εκείνος», κάτι που προκάλεσε αποθέωση αλλά και τα δάκτυλα του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ, που έλαβε δώρο και μια σημαία της ΑΕΚ από την Μητρόπολη.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης, ανέλαβαν οι Ναταλία Δραγούμη και Αντώνης Αντωνίου και η τελετή των εγκαινίων ήταν συγκλονιστική σε κάθε της σημείο. Από την αναδρομή της ιστορίας του συλλόγου, την φορτισμένη ομιλία Μελισσανίδη, το μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και την είσοδο των παλαιμάχων που μαζί με τον κόσμο τραγούδησαν τον ύμνο της ΑΕΚ.

Η «έκρηξη» χαρά των φίλων ήταν σε υψηλά ντεσιμπέλ σε κάθε ευκαιρία, ενώ μαγικό θέαμα πρόσφεραν οι Αμαζόνες της «Ένωσης» μαζί με τον… Ρουμπάπα που πέτυχε και το πρώτο γκολ στην «OPAP Arena». Η ΑΕΚ δεν ξέχασε να τιμήσει και όσους δεν βρίσκονται στη ζωή με ένα συγκινητικό βίντεο. Δεν έλειψε το ποντιακό στοιχείο με τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη και χορευτική Σέρρα, καθώς συγκλονιστική αναδρομή στο ταξίδι της προσφυγιάς.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button