ΕλλάδαΕπενδύσεις

H Πάρος πρωταγωνιστεί στις αγοραπωλησίες ακινήτων στα νησιά μας

Οι Ευρωπαίοι επενδύουν σε ακίνητα μετα τον κορονοϊο για πιο ασφαλείς διακοπές

Η Πάρος είναι ένα πανέμορφο νησί .Αγαπημένος τουριστικός προορισμος Ελλήνων και ξένων τουριστών .Δεν είναι λίγοι εξ αυτών που θεωρούν το νησι μια «έξυπνη» επένδυση εκτός όλων των άλλών που αναμφίβολα προσφέρει.

Το νησί της Πάρου πρωταγωνιστεί και στην αγορά εξοχικής κατοικίας, με πολύ έντονη ανοικοδόμηση το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την Engel& Volkers Ελλάδος (real estate), η Πάρος είναι το νησί, που λόγω και του κορεσμού που παρατηρείται στην Μύκονο, γνωρίζει και θα γνωρίζει μεγάλη ζήτηση.

Μάλιστα όπως όλα δείχνουν στην αγορά των ακινήτων οι τιμές εκτιμάται ότι θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο.

Στην γειτονική Μύκονο, λόγω της μεγάλης ζήτησης των προηγούμενων χρόνων, μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των διαθέσιμων ακινήτων.Μάλιστα οι καλές περιοχές του νησιού οι τιμές έχουν πιάσει  “ταβάνι” και δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ακίνητα και οικόπεδα.

Ο κορωνοϊός,  έχει αυξήσει τις κρατήσεις σε ενοικίαση μεμονωμένων κατοικιών.

Οι Ευρωπαίοι πλέον νοιώθουν πιο ασφαλείς να έχουν ένα δικό τους εξοχικό σε πολλά σημεία της χώρας μας .Μια τέτοια αγορά του δικού τους σπιτιού στην Πάρο αλλά και γενικότερα στις Κυκλάδες  εκτός της ιδίας  χρήσης για διακοπές έχει επενδυτική απόδοση .

Η αγορά των πολυτελών κατοικιών εκτιµάται ότι καταλαµβάνει περίπου το 10%-15% της συνολικής πίτας και απευθύνεται κυρίως σε αγοραστές εκτός Ελλάδος οι οποίοι, αναζητώντας ιδιαίτερα ακίνητα, είναι διατεθειµένοι να πληρώσουν σηµαντικές υπεραξίες.

Στα υπόλοιπα νησιά μας όπως π.χ η Σαντορίνη ,η ζήτηση είναι περιορισμένη καθώς έχει πολύ μικρά σπίτια και είναι πολύ τουριστική. Αυτό σημαίνει ότι αφενός μεν οι ξένοι την βλέπουν ως αξιοθέατο και όχι ως μία περιοχή που μπορούν να επενδύσουν σε αυτή, ενώ από την άλλη πλευρά οι Έλληνες την έχουν αποθυμοποιήσει και ως εκ τούτου το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι χαμηλό.

Όσον αφορά τα νησιά που σύμφωνα με την Engel &Volkers Ελλάδος αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια είναι η Νάξος, η Τήνος, η Ανδρος και η Σύρος.

Επίσης σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης έχουν και τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, όπως η Τζιά και η Κύθνος. 

Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς real estate, ενδεικτικό της δυναμικής που κρύβουν τα δύο νησιά είναι, είναι ότι στην Τζιά οι τιμές καταγράφουν αύξηση 7,9%, µε τη µέση ζητούµενη τιµή πώλησης να αγγίζει πλέον τα 1.845 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, από 1.710 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ στην Κύθνο η αύξηση στις ζητούμενες τιμές πώληση αγγίζει το 4,4%, με την μέση τιμή του τετραγωνικού να διαμορφώνεται στα 1.420 ευρώ.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button