MagazinoΓαστρονομία

Greek Food Festival στις Βρυξέλλες :όταν η ελληνική γαστρονομία γιορτάζει στη καρδιά της Ευρώπης

Η γαστρονομία μας και οι Ελληνικές παραδόσεις ταξιδεύουν  την Ελλάδα και τον πολιτισμό της ανά τον κόσμο . 

Η γαστρονομία μας και οι Ελληνικές παραδόσεις ταξιδεύουν  την Ελλάδα και τον πολιτισμό της ανά τον κόσμο . 
Mια εξαιρετική εκδήλωση έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες απο την Ελληνική Κοινότητας Βρυξελλών ,η οποία στέφθηκε με τεράστια επιτυχία.
Το Χειμερινό Greek Food Festival πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2024, στο εκθεσιακό κέντρο Tour & Taxis .
Ένα διεθνές κοινό στην καρδιά της Ευρώπης , είχε την ευκαιρία να βιώσει την πλούσια παράδοση της ελληνικής κουζίνας μέσα από παραδοσιακά πιάτα που μετέφεραν τον ελληνισμό της διασποράς πίσω στις ρίζες του, ενώ η παρουσία ζωντανής ελληνικής μουσικής  με τις χορευτικές παραστάσεις πρόσφεραν μια αυθεντική εμπειρία του ελληνικού πολιτισμού.
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του γνωστού σεφ Άκη Πετρετζίκη, ο οποίος μαγείρεψε ζωντανά και ενθουσίασε το κοινό με τις προτάσεις του.
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν, πολλά περίπτερα από την ομογένεια όπου το καθένα παρουσίασε τα προϊόντα του. Το παρών έδωσε και ο Δήμος Καβάλας, όπου παρουσίασε στους επισκέπτες του φεστιβάλ τις ομορφιές, τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής.
Η Αναϊς Βάθη με τον Alain Bianchin michelin Σεφ
Το Greek Food Festival στις Βρυξέλλες, με πάνω από 6.000 επισκέπτες ανέδειξε για άλλη μια φορά την ισχυρή παρουσία του ελληνικού πολιτισμού στην Ευρώπη, όπου είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων.
Με αυτόν τον τρόπο συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πολιτών, αποτελώντας έναν πυλώνα για την ανάπτυξή τους.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη των Ελληνικών σχολείων της ομογένειας τόσο στις Βρυξέλλες όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Αυτό το εκπληκτικό τριήμερο το φεστιβάλ παρουσίασαν η Σοφία Χρυσοπούλου και η Αναϊς Βάθη.
Την εκδήλωση χαιρέτισε  και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού ιδρύματος Ελληνισμού κύριος Αλέξιος Ντόνας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ενιαία φωνή της διασποράς.
Φίλιππος  Κοτσαρίδης – Άκης Πετρετζίκης
«Ψυχή» αυτού του ιδιαιτέρως σημαντικού Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας είναι ο κ Φίλιππος  Κοτσαρίδης Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών ο οποίος δήλωσε:
«Ως Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, ήμουν ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαρούμενος που μπόρεσα να συμβάλλω στην διοργάνωση δύο ελληνικών φεστιβάλ τα οποία έλαβαν χώρα στην καρδιά της Ευρώπης στο κέντρο των Βρυξελλών.
Το Brussels Greek Food Festival  ανέδειξε τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τις γεύσεις και τη μουσική μας. Αυτός ο τρόπος προβολής της μεγάλης ελληνικής μας κοινότητας, που απαριθμεί πάνω από 50.000 ομογενείς είναι κάτι πολύ θετικό και ξεχωριστό, είναι ευχής έργον να έχουμε την αναγνώριση και να τυγχάνουμε το σεβασμό στη χώρα που μας φιλοξενεί.
Το να ζούμε μαζί με αλληλεγγύη διατηρώντας την ταυτότητά μας και τη γλώσσα μας αποτελεί από μόνο του μια μεγάλη επιτυχία συνολικά ως ελληνική Κοινότητα σε μια χώρα που μας υποδέχτηκε θερμά εδώ και 80 χρόνια επισήμως.
Με χαρά, δεχτήκαμε πάνω από 10.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ. Η παρουσία τοπικών αρχών, όπως Δήμαρχοι, Υπουργοί, Πρέσβεις, Πρόξενοι και άλλοι αξιωματούχοι προσέφεραν με την θεσμική τους παρουσία μια πολύτιμη, ουσιαστική και ηθική υποστήριξη.
Προσωπικά, θα μου μείνει αξέχαστη η εμπειρία αυτή και η ευκαιρία που μου δόθηκε να υπηρετήσω ως Επίτιμος Πρόεδρος στα δύο αυτά φεστιβάλ τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα μείνουν χαραγμένα ανεξίτηλα στη μνήμη πολλών»

Εμείς να προσθέσουμε ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις είναι ο καλύτερος τρόπος να προβάλλουμε την Ελλάδα.

Μην ξεχνάμε ότι η ελληνική κουζίνα είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ταξιδιωτικής εμπειρίας κάθε επισκέπτη της χώρας μας.  Η προβολή της γαστρονομίας,  και των τοπικών προϊόντων, μπορούν ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, να συμβάλλουν καθοριστικά στον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των τουριστικών υπηρεσιών που προσφέρει η χώρα μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button