ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

GR – eco islands ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα έργα που θα μετατρέψουν τη Χάλκη σε πράσινη και ενεργειακά αυτόνομη περιοχή


Η πρωτοβουλία
GR-eco islands, στην οποία εντάσσεται πρώτη η Χάλκη περιλαμβάνει δράσεις για αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τη δημιουργία ψηφιακών υποδομών, την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης, τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων και των υδάτων, τον εξηλεκτρισμό των μεταφορών, τον πράσινο μετασχηματισμό της γεωργίας και του τουρισμού και την ανάπτυξη των λιμενικών και άλλων υποδομών.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την παράδοση έξι ηλεκτρονικών αυτοκινήτων, επιβιβάστηκε σε ηλεκτροκίνητο καΐκι και έπλευσε έως το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο, το οποίο και εγκαινίασε.Τέλος  επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χάλκης «Δημήτρης Κρεμαστινός».

Οι νέες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την αξιοποίηση των ΑΠΕ σε συνδυασμό με τον θεσμό της Ενεργειακής Κοινότητας, την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης στις χερσαίες και στις θαλάσσιες μεταφορές, και την υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων για την εκπαίδευση και την τηλεϊατρική.

Ο Δήμος Χάλκης και η τοπική κοινότητα θα διαχειρίζονται μέσω της Ε.ΚΟΙΝ το φωτοβολταϊκό πάρκο. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι και οι μικρές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Ε.ΚΟΙΝ θα παράγουν την «πράσινη» ενέργεια που θα καταναλώνουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button