Ελλάδα

Γιατί αρχικά κράτησαν μυστικό το επεισόδιο στα Ίμια;

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στο Αιγαίο.
Το χθεσινό επεισόδιο στην περιοχή των Ιμίων μεταξύ της τουρκικής ακτοφυλακής και του σκαφών του Λιμενικού είναι εξαιρετικά σοβαρό, γιατί επιβεβαιώνει ότι η Άγκυρα επιβάλλει κάθε μέρα τη “συνεκμετάλλευση” στο Αιγαίο .

Ο Δήμαρχος Καλύμνου   κ. Διακομιχάλης δήλωσε :

Ήταν αναμενόμενο αυτό που συνέβη χθες, δεδομένου ότι πηγαίνουν οι Καλύμνιοι ψαράδες στην περιοχή των Ιμίων για να ψαρέψουν… Είναι η περίοδος που υπάρχει πολλή τσιπούρα και πήγαν χθες πέντε αλιευτικά. Όταν είδαν οι Τούρκοι να ψαρεύουν τα ελληνικά σκάφη, εισέβαλαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, και τρία σκάφη της τούρκικης ακτοφυλακής προσπαθούσαν να κόψουν τις σημαδούρες. Οι Έλληνες ψαράδες ζήτησαν βοήθεια από τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής ήρθαν εκεί και άρχισαν οι ναυμαχίες».

«Το πρόβλημα για μένα είναι ότι δεν πρέπει να καλούνται τα ελληνικά σκάφη, πρέπει να βρίσκονται μόνιμα στην περιοχή. Εδώ και μέρες ζήτησα από τους αρμοδίους (στον υπουργό Ναυτιλίας και τον αρχηγό λιμενικού) να υπάρχει μόνιμη παρουσία για να αποφευχθεί ένα επεισόδιο» επισήμανε ο δήμαρχος.

Επίσης ανησυχητική είναι η επιλογή των Αθηνών να κρατήσει μυστικό το επεισόδιο για περίπου 10 ώρες.Το ερώτημα είναι γιατί η Αθήνα δεν ανακοίνωσε τίποτα για το θέμα.

Μάλλον γιατί κάποιοι θέλουν να πείσουν ότι οι συνθήκες για να ξεκινήσουμε διάλογο με την Τουρκία, έστω μέσω των διερευνητικών επαφών, είναι ιδανικές!

Επεισόδια σαν κι αυτό που έγινε χθες “χαλάνε” το εικόνα .Προφανώς δεν ισχύει η ηρεμία οσον αφορά τα ελληνοτουρκικά.Η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και οι δραματικές εξελίξεις στις ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή κάνουν τα πραγματα επικίνδυνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button