Χριστούγεννα

Φροντίστε το Χριστουγεννιάτικο Αλεξανδρινό σας

Το Αλεξανδρινό στολίζει κάθε χρόνο τα σπίτια μας .Το επιλέγουμε  εδώ και χρόνια για το στολισμό καταστημάτων και εξωτερικών χώρων και λανθασμένα πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για φυτό εξωτερικού χώρου.

Ναι, φυσικά και μπορεί να ζήσει έξω, όπως όλα τα φυτά άλλωστε, όμως τα Αλεξανδρινά που αγοράζουμε αυτή την περίοδο, όχι. Πρόκειται για αδύναμα, μικρά σε ηλικία φυτά που καλλιεργούνται στα φυτώρια με ειδικές συνθήκες. Αν λοιπόν εκθέσετε το Αλεξανδρινό σας στην ξαφνική παγωνιά οι μέρες του θα είναι μετρημένες.

Από την άλλη δεν του αρέσει και η ζέστη.  Αν στο σπίτι καίει  το καλοριφέρ συνέχεια σύντομα θα το δείτε να μαραζώνει. 

Τέλος το υπερβολικό πότισμα είναι ο μεγαλύτερο εχθρός για το Αλεξανδρινό σας. Ενώ δεν του αρέσει να στεγνώνει εντελώς, αν το ποτίσετε υπερβολικά θα αρχίσει να κιτρινίζει και να πετάει τα φύλλα του. Παράλληλα απαιτεί άριστη αποστράγγιση.
Αν θέλετε να το κρατήσετε για καιρό φροντίστε να είναι πάντα στεγνό, χωρίς υπολείμματα νερού, στο διακοσμητικό κασπώ που συνήθως το φιλοξενεί.
Πολύ σπάνια το φυτό λιποθυμάει από την έλλειψη νερού. Αν δείτε τα φύλλα του να γέρνουν προς τα κάτω είναι λόγω υψηλής ατμοσφαιρικής ξηρασίας ή επειδή απλά το φυτό που αγοράσατε δεν έχει ρίζες.

Οπως και να χει για λίγο η περισσότερο καιρό μια γλαστρούλα με Αλεξανδρινό  θα στολίσει το σπίτι σας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button