ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ερντογάν : « με την καρδιά του γεμάτη πίστη, αυτό το έθνος πέταξε τους απίστους στη θάλασσα στη Σμύρνη»

Εχθρική η ενέργεια της Ελλάδας με τους S300

O τούρκος πρόεδρος σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που στη γειτονική χώρα γιορτάζεται ως η “Μεγάλη Νίκη”, εξαπέλυσε νέα “πυρά κατά της Ελλάδας. 

«Δυστυχώς, βλέπουμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί που έσυραν τον λαό τους και τη χώρα τους στην καταστροφή πριν από έναν αιώνα, εξακολουθούν να επιμένουν στο ίδιο λάθος

Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμος συνομιλητής μας, ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά, ούτε στρατιωτικά»

Και συνέχισε :  «η Ελλάδα έχει αμφισβητήσει το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του αυξάνοντας την εχθρική της στάση, η οποία ξεκίνησε με την παρενόχληση του εναέριου χώρου και των αεροσκαφών μας, στο επίπεδο του αποκλεισμού των ραντάρ S-300.

Δεν μας έδωσαν τα F-35, αντιδρούσαν στα αμυντικά συστήματα που αγοράσαμε, δεν μας νοιάζει. Έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε οποιοδήποτε προϊόν μας αρνηθεί.Θα μετατρέψουμε το 2023, την 100η επέτειο της Δημοκρατίας μας, στην αρχή μιας νέας εποχής».

«Με την καρδιά του γεμάτη πίστη, αυτό το έθνος έριξε τους απίστους Έλληνες στη θάλασσα της Σμύρνης», είπε προκλητικά ο Ερντογάν, υποστηρίζοντας πως «το γεγονός ότι ενώ ο εχθρός υποχωρούσε, έκαιγε όλες τις πόλεις μας, είναι απόδειξη του πόσο ποταποί είναι στον χαρακτήρα τους. Όπως ακριβώς και σήμερα».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η επίθεση των Τούρκων που ξεκίνησε από το Κοτζάντεπε και το Τουμλού Μπουνάρ και συνεχίστηκε μέχρι τη Σμύρνη, ήταν η πρώτη μεγάλη επιθετική επιχείρηση του τουρκικού στρατού μετά από πολύ καιρό. “Ο εχθρός είχε πολλά πολυβόλα, αυτοκίνητα, κανόνια και αεροπλάνα. Αλλά η καρδιά του στρατιώτη μας που ήταν γεμάτη πίστη αντιστάθμισε όλες αυτές τις ελλείψεις. Ενώ ο ελληνικός στρατός αποχωρούσε, το 65% των 200 χιλιάδων στρατιωτών του έμειναν ως θύματα στην Κιουτάχια και στο Αφιόν Καραχισάρ». Ο «τελικός στόχος», πρόσθεσε, επιτεύχθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ρώτησε το πλήθος εάν είναι έτοιμοι για την επίθεση του 2023 και αφού απάντησαν όλοι θετικά, ο ίδιος είπε «Μάσαλλαχ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button