ΔιεθνήΟικονομία

Ερχονται τα ψηφιακά νομίσματa Fedcoin ,ψηφιακό δολάριο και ψηφιακό ευρώ -Σε πιλοτική εφαρμογή ήδη το ψηφιακό γιουάν

Οι τεχνολογικές αλλαγές φέρνουν τα πάνω – κάτω στο σύστημα χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Ωστόσο, όπως εξηγεί σε ειδική έκθεση του το περιοδικό Economist, η  διαταραχή μεταξύ τεχνολογίας και χρηματοδότησης μπορεί να καταλήξει στην επαναστατική δημιουργία νέων κυβερνητικών ψηφιακών νομισμάτων.

Αυτά τα «govcoins» είναι μια νέα έκφανση των νομισμάτων. Υπόσχονται να κάνουν τη χρηματοδότηση καλύτερη, αλλά και να μετατοπίσουν την εξουσία από τα άτομα στο κράτος, να αλλάξουν τη γεωπολιτική και να αλλάξουν τον τρόπο κατανομής του κεφαλαίου.

Πάνω από 50 νομισματικές αρχές, που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου ΑΕΠ, εξερευνούν τα ψηφιακά νομίσματα. Οι Μπαχάμες έχουν εκδώσει ψηφιακό χρήμα. Η Κίνα πιλοτικά παρουσίασε το e-yuan  την ίδια ώρα που Η ΕΕ θέλει ένα εικονικό ευρώ έως το 2025.Ενώ η Αμερική, ο παγκόσμιος οικονομικός ηγεμόνας, δημιουργεί ένα υποθετικό ηλεκτρονικό δολάριο.

Έτσι υπόσχονται ένα  καλύτερο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Τα κυβερνητικά ηλεκτρονικά νομίσματα θα έχουν υψηλή βαθμολογία, δεδομένου ότι  θα είναι εγγυημένα από το κράτος.

Ως αποτέλεσμα, τα govcoins θα μπορούσαν να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας, τα οποία ανέρχονται σε πάνω από 350 $ ετησίως για κάθε άτομο στη Γη.

Αυτό το γεγονός θα μπορούσε να κάνει τη χρηματοδότηση προσβάσιμη για τα 1,7 δισ. άτομα που δεν διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς. Για τους απλούς χρήστες, η γοητεία ενός δωρεάν, ασφαλούς, άμεσου, καθολικού μέσου πληρωμής είναι προφανής.

Με πληροφορίες απο το περιοδικό «Εconomist»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button