ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έψαχναν όπλα οι δύο Πακιστανοί για την τρομοκρατική επίθεση -Στο μικροσκόπιο τα εμβάσματα

Νέα στοιχεία βρίσκονται στα χέρια των Αρχών για το πώς δρούσε ητρομοκρατική ομάδα των Πακιστανών, που συνελήφθη την Τρίτη, και ετοίμαζε την τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του OPEN,είναι σαφές ότι οι τρομοκράτες είχαν επικοινωνία με τους αρχηγούς τους και με τον 30χρονο στο Ιράν. Μάλιστα, οι τρομοκράτες φέρεται να του έλεγαν ότι «εμείς ξέρουμε έναν δικό μας στην Ελλάδα, ο οποίος είναι σε νησί, και μπορούμε να βρούμε δύο με τρία όπλα».

Αυτή η επικοινωνία φαίνεται να γινόταν όταν οι τρομοκράτεςσχεδίαζαν πώς θα κάνουν την επίθεση στο εστιατόριο που βρίσκεται στου Ψυρρή.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι Πακιστανοί θα λάμβαναν χρήματα αν κατάφερναν να εκτελέσουν επιτυχώς την αποστολή ενώ φαίνεται πως ο αρχηγός τους, τους είχε δώσει την υπόσχεση ότι θα τους στήσει ολόκληρη επιχείρηση στην Αθήνα.

Και στη συνέχεια του ρεπορτάζ του OPEN, προκύπτει ότι υπήρχαν  τρία εμβάσματα με λεφτά, στα οποία φαίνονται οι μεταφορές χρημάτων δύο προς το Ιράν και μία προς την Ελλάδα που οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, προσπαθούν να βρουν πώς τους τα έστειλε τα χρήματα ο 30χρονος αρχηγός στην Ελλάδα και πώς βρέθηκαν στη διάθεσή τους. Έτσι πιθανό είναι να προκύψουν και νέα πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών μέσω της διαδρομής αυτών των χρημάτων.

Πάντως, αύριο Παρασκευή οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την υπόθεση θα απολογηθούν στην ανακρίτρια για πρώτη φορά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button