Ελλάδα

Ελλάδα: Ολοκληρώνεται ο αφύλακτος και επικίνδυνος δρόμος της Ηπείρου

Εντός του προσεχούς φθινοπώρου αναμένεται να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας που θα φέρει πιο κοντά την Αθήνα στα Τζουμέρκα της Ηπείρου.

Παράταση φαίνεται πως παίρνει η ολοκλήρωση του οδικού άξονα που θα συνδέσει την Ιονία οδό με την ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων, από τον κόμβο στο Τέροβο μέχρι το χωριό Πηγάδια.

Οι εργασίες κατασκευής του κάθετου άξονα ξεκίνησαν το 2018 με στόχο να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2021, κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν έχει επιτευχθεί, όπως διαπίστωσε και το Catmotor στην πρόσφατη επίσκεψή του στο δρόμο που παραμένει ημιτελής και αφύλακτος, κρύβοντας πολλές παγίδες.

Ειδικότερα, κατά το οδοιπορικό μας είχαμε διαπιστώσει ότι ο δρόμος ήταν φαινομενικά κλειστός, παρουσία πινακίδων οδικής σήμανσης απαγόρευσης κυκλοφορίας. Παρ’ όλα αυτά, χρησιμοποιούταν αναγκαστικά από πολλούς οδηγούς στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν χρόνο, χωρίς όμως να πληρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας, μιας και τα στηθαία ασφαλείας έλαμπαν δια της απουσίας τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τελική η παράδοση του οδικού άξονα από τον κόμβο Τερόβου προς τα Πηγάδια αναμένεται με το κλείσιμο του τρέχοντος ΕΣΠΑ, δηλαδή στο τέλος Οκτωβρίου.

Ο νέος δρόμος αφορά τον κύριο άξονα σύνδεσης, του ΑΚ Τερόβου της Ιόνιας Οδού (επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων — Πηγαδιών) με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων — Γέφυρα Πλάκας και περιλαμβάνει: οδικό άξονα μήκους 9,8 χλμ., γέφυρα μήκους 134 μ., πέντε ισόπεδους κόμβους, τοποθέτηση φωτισμού και τεχνικά έργα απορροής ομβρίων υδάτων.

Φορέας υλοποίησης του έργου που θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού για το Αθήνα-Τζουμέρκα στις 4 ώρες είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, με το κόστος να φτάνει τα 25 εκατ. ευρώ.

Πηγή :Car&Motor

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button