ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έχει κλειδώσει η συμφωνία με τον Καναδά για την αγορά επτά Canadair

Παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει τη συμφωνία επτά πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου  Canadair , προωθώντας παράλληλα την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επενδυτών, κατά την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στον Καναδά το προσεχές Σαββατοκύριακο.

«Αυτή είναι μία μεγάλη αγορά για εμάς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι το ελληνικό κοινοβούλιο πρόκειται να εγκρίνει τη συμφωνία μεθαύριο, Παρασκευή 22 Μαρτίου.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η πρώτη Έλληνα Πρωθυπουργού στον Καναδά, έπειτα από 41 χρόνια. «Η καθυστέρηση ήταν ανεξήγητη, δεδομένων των ισχυρών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Καναδά. Είχα θέσει ως προτεραιότητα να επισκεφθώ επίσημα τον Καναδά, για να συνεργασθώ με την ελληνοκαναδική κοινότητα και να μιλήσουμε για την οικονομική πτυχή της συνεργασίας μας», τόνισε σε συνέντευξη στην καναδική εφημερίδα Globe and Mail.

Κατά την επίσκεψη στον Καναδά ο κ. Μητσοτάκης θα μεταφέρει το μήνυμα ότι η οικονομία της Ελλάδας δεν συνιστά πλέον μία «χαμένη υπόθεση» και πως η χώρα είναι ανοιχτή για επενδύσεις, προκειμένου να καταστεί ένας από τους κόμβους τεχνολογίας και logistics της Μεσογείου, προσθέτοντας μάλιστα ότι η ελληνική οικονομία σημειώνει μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στην Ευρώπη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Συμφωνία για αγορά επτά. Canadair:

Στη συμφωνία, περιλαµβάνεται η προµήθεια από την Ελλάδα επτά νέων αεροσκαφών Canadair, τα δύο εκ των οποίων µε χρηµατοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραµµα RescEU, ενώ, οι δαπάνες για τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από το πρόγραµµα «Αιγίς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button