ΕλλάδαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

EBD: Τρεις Ελληνικές παραλίες μέσα στις ασφαλέστερες, covid-free, παραλίες της Ευρώπης

Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε ότι είναι πολύ περισσότερες

Παλαιότερα αναζητούσαμε καλοκαιρινούς προορισμούς με γνώμονα την ηρεμία, το φυσικό τοπίο ή, αντίθετα, την έντονη νυχτερινή ζωή.

Στην εποχή του Covid-19 η πρώτη προτεραιότητα για την ιδανική παραλία είναι  η ασφάλεια.

Ο EBD (European Best Destination – Καλύτεροι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί) συνέταξε τη λίστα με τις ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη .

Ένα καλοκαίρι που όλοι ελπίζουμε  να είναι το τελευταίο υπό συνθήκες πανδημίας.Ανάμεσά τους, φυσικά, ξεχωρίζουν τρεις πανέμορφες ελληνικές παραλίες

Πώς όμως επιλέγεται μια παραλία με βάση την ασφάλεια έναντι μιας πανδημίας;

Τα κριτήρια για μια ασφαλή, covid-free παραλία προκύπτουν  από την επιστημονική κοινότητα και τα δεδομένα των υγειονομικών αρχών κάθε χώρας.

Η επιλογή των προορισμών έγινε με γνώμονα τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, τόσο την περίοδο που συντάχθηκε η λίστα όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που έλαβαν οι Αρχές στην κάθε περιοχή.

Οι τρεις ελληνικές παραλίες που συγκαταλέγονται στις ασφαλέστερες της Ευρώπης είναι:

 

-ΕΓΡΕΜΝΟΙ ΛΕΥΚΑΔΑ

Μια μαγευτική παραλία που συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων με τα πιο γαλανά νερά στον κόσμο.

-ΜΟΝΟΛΙΘΙ ΠΡΕΒΕΖΑ

Η παραλία εκτείνεται σε μήκος 22 χιλιομέτρων, ενώ έχει πλάτος 80 μέτρων, καθιστώντας τη μια από τις πιο μακρές στην Ευρώπη, καθώς ξεπερνά το 1.500.000 τετραγωνικά μέτρα. Το στοιχείο αυτό από μόνο του την καθιστά ιδιαίτερα ασφαλή,και η περιοχή ανήκει στα μέρη που επηρεάστηκαν λιγότερο από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

-ΧΑΛΙΚΟΥΝΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

Μια παραλία φημισμένη για το άγριο τοπίο της που εκτείνεται σε μήκος 3 χιλιομέτρων, ιδανικό για την τήρηση αποστάσεων φέτος το καλοκαίρι.

 

Βεβαίως εμείς που γνωρίζουμε τον τόπο μας καλύτερα απο τον καθένα πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν πάρα  πολλές ασφαλείς παραλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα αφού η χώρα μας έχει 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής και πλήθος πανέμορφων νησιών .

Η ελληνική επικράτεια περιλαμβάνει 6.000 νησιά και νησίδες. Είναι διάσπαρτα στα πελάγη του Αιγαίου και του Ιονίου. Εξ αυτών  τα 227 είναι κατοικημένα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button