ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις» -είχε γράψει ο Ιερέας που σόκαρε με την επιθεση του στην Μονή Πετράκη

 

Το αδιανόητο και πρωτοφανές περιστατικό στη Μονή Πετράκη αφήνει πίσω του επτά τραυματίες, άλλους πιο σοβαρά και άλλους πιο ελαφρά.

O ιερέας που έκανε την επίθεση να ζητά συγγνώμη μέσω του δικηγόρου τουΤα θύματα είναι στο νοσοκομείο, ένα εκ των οποίων είναι διασωληνωμένο!

Η πλευρά του ισχυρίζεται τώρα ότι χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας, πως είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πριν από 1,5 μήνα. Επιμένει, όμως, ότι έπρεπε να πάρει εκδίκηση .

Και είχε αγοράσει το καυστικό υγρό από το internet αλλά η εταιρία «του είπε ότι δεν μπορούσε να βλάψει. Είχε δε προαναγγείλει τα πάντα μέσα από ανάρτηση στο Facebook. “Δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις”, είχε γράψει. Και έτσι πήγε στη Μονή Πετράκη με δυο μπουκάλια καυστικό υγρό… 

Ο Μητροπολίτης Άρτας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, περιέγραψε όσα έγιναν όταν το δικαστήριο ανακοίνωσε στον ιερέα από τη Βέροια την απόφασή του κι εκείνος έβγαλε από μια τσάντα που είχε μαζί του ένα μεγάλο μπουκάλι με καφέ υγρό και άρχισε να «ραντίζει» τους ιερείς.

Καθόμασταν στη σειρά στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων για λόγους Covid. Είχαμε φτιάξει μια σειρά με αποστάσεις οι μητροπολίτες που δικάζαμε.

Όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση, σηκώθηκε όρθιος στο έδρανο και από μια τσάντα που είχε κοντά του, έβγαλε ένα μπουκάλι γυάλινο με καφέ υγρό. «Όπως το είδα από μακριά, ίσως ήταν δυο λίτρα»

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο 36χρονος ιερέας

Είχε  χειροτονηθεί στη Λιβύη από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και λειτουργούσε στο χωριό Αγία Βαρβάρα, πλησίον της Βέροιας. Παλαιότερα είχε περάσει από αρκετές μητροπόλεις της χώρας, μεταξύ αυτών και της Μεσσηνίας.

Ο ίδιος κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί ότι υπέπεσε σε πολλά παραπτώματα, κυρίως χρήσης ναρκωτικών. Τελευταίο και πιο τρανταχτό, ήταν η υπόθεση και κατοχής ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, υπόθεση για την οποία συνελήφθη πριν από δύο χρόνια. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο ιερομόναχος είχε καθαιρεθεί σε 1ο βαθμό και σήμερα το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του. Στη συνέχεια συνέβη η ειδεχθής επίθεση, καθώς αποφασίστηκε η οριστική καθαίρεσή του.

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button