Magazino

Χριστούγεννα στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος: ξεκινά ένας μήνας γιορτής – Ολο το πρόγραμμα

Για ακόμη μία χρονιά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φορά τα γιορτινά του και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Το Παγοδρόμιο ,το Κανάλι, οι Φωτιστικές Εγκαταστάσεις ,τα πανύψηλα στολισμένα έλατα στην Αγορά και τα φωτισμένα πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού, όπως και τα Σιντριβάνια που χορεύουν, αναδεικνύουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, σε έναν από τους πλέον αγαπημένους χριστουγεννιάτικους προορισμούς.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τέσσερις εντυπωσιακές φωτεινές εγκαταστάσεις από σημαντικούς ξένους και Έλληνες δημιουργούς παρουσιάζονται στο Πάρκο Σταύρο Νιάρχος, ξετυλίγοντας τη μαγεία του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ.

Κάντε τη χειμωνιάτικη βόλτα σας στην ονειρική  ατμόσφαιρα του Θόλου, του Ξέφωτου, του Πευκώνα και των Φυτεμένων Δωμάτων, ανακαλύψτε την ελευθερία του παιχνιδιού για κάθε ηλικία και πειραματιστείτε με τα όρια μεταξύ φωτός, χρωμάτων και κίνησης.

Το Παγοδρομίο

Στο πλαίσιο της στρατηγικής περιβαλλοντικής βιωσιμότητας του ΚΠΙΣΝ, η εγκατάσταση του Παγοδρομίου χρησιμοποιεί συνθετικό πάγο, ο οποίος έχει μηδενική ενεργειακή κατανάλωση και προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία σε όλους τους επίδοξους πατινέρ.

Οι επισκέπτες συναντούν το Παγοδρόμιο στο ίδιο σημείο, στην βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, οπού μπορούν να απολαύσουν το φωτισμένο υπερθέαμα του Καναλιού και τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια ενώ στροβιλίζονται με τα παγοπέδιλά τους.

Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 22.00 το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
Οι προεγγραφές ανοίγουν κάθε Τρίτη στις 12.00

Μέγιστη διάρκεια παραμονής στην πίστα του Παγοδρομίου είναι τα 40’. 

Η αγαπημένη τραγουδίστρια Αλέξια στο ΚΠΙΣΝ

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 20.00, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος την αγαπημένη τραγουδίστρια Αλέξια, με τη διαχρονική παρουσία και τη μοναδική φωνή,  σε μια ξεχωριστή συνεργασία με τη διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα του El Sistema Greece.

Λίγες μόλις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το El Sistema Greece ενώνει τις δυνάμεις του με την Αλέξια και τους μουσικούς της, για να παρουσιάσουν μαζί ορισμένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα κινηματογραφικά τραγούδια διεθνώς, από τις αρχές του 1900 μέχρι τη «χρυσή εποχή» των ταινιών του Χόλιγουντ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου José Ángel Salazar Marín. Συνδυάζοντας την τζαζ με την κλασική μουσική, οι αριστοτεχνικά φτιαγμένες ενορχηστρώσεις, μεταφέρουν με ευρηματικό τρόπο τον ήχο της τζαζ, γκόσπελ και σουίνγκ μουσικής των ταινιών εποχής κατευθείαν στην καρδιά της Αθήνας. 60 παιδιά και νέοι, ηλικίας 10-26 ετών, με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και καταγωγή από 30 χώρες , ερμηνεύουν κλασικές διασκευές, που φέρουν το αυθεντικό τζαζ φωνητικό στυλ της Αλέξιας δημιουργώντας μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα. 

Μια απρόσμενη μουσική συνάντηση με αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια αλλά και διεθνείς επιτυχίες συνδεδεμένες με την πιο μαγευτική εποχή του χρόνου σε νέες ανατρεπτικές εκτελέσεις. 

Φωτιστικές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο

Στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος τέσσερις φωτιστικές εγκαταστάσεις κορυφαίων ξένων δημιουργών (Light Piano των Arion de Munck και Mark Ridder, Submergence των Squidsoup, Halo των Venividimultiplex, Light Holders του Jonas Vorwerk) αλλά και μία ελληνική συμμετοχή, η Πομπή, των Γιώργου Νίκα και Ελένης Μαραγκάκη, που επιλέχθηκε, για πρώτη φορά, μέσα από ανοιχτή πρόσκληση (open call), συνθέτουν για μια ακόμα χρονιά ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Φωτιστικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, ορατές από απόσταση, προορισμένες για έκθεση σε δημόσιο χώρο, συνομιλούν δυναμικά με το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και προσφέρουν στον επισκέπτη μια μοναδική, εντυπωσιακή εμπειρία καλώντας τον να αλληλεπιδράσει μαζί τους, να τις φωτογραφίσει και να φωτογραφηθεί.

Cosmos: Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ | The Very Best Of Andrew Lloyd Webber

Τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 20.30, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται στην Aίθουσα Σταύρος Νιάρχος την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον βασιλιά των μιούζικαλ, Andrew Lloyd Webber, με τα δημοφιλέστερα τραγούδια από τα πιο αγαπημένα  μιούζικαλ όλων των εποχών (The Phantom of the Opera, Cats, Evita, Jesus Christ Superstar κ.ά.).

Ερμηνεύουν οι Βασιλική Καραγιάννη, Βάσια Ζαχαροπούλου, Βασίλης Καβάγιας.Ενορχήστρωση: Αχιλλέας ΓουάστωρΜουσική Διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης

Δευτέρα 26/12, 20.30
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ  

 Ψάχνοντας τις κάλτσες του Άγιου Βασίλη.

Αυτές τις γιορτές χάθηκαν οι κάλτσες του Άγιου Βασίλη! Που λέτε να πήγαν; Λέτε να τις πήραν τα ξωτικά;  Ένα παιχνίδι θησαυρού ξεκινά για τις οικογένειες που στόχο έχουν να βοηθήσουν τον Άγιο Βασίλη να πάρει πίσω τις Χριστουγεννιάτικες κάλτσες του.

Τετάρτη 28/12 Παρασκευή 30/12 (11.30-12.30 & 13.00-14.00  στο ΞΕΦΩΤΟ Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών -Για τη συμμετοχή σας χρειάζεται να βρίσκεστε στο χώρο 15 λεπτά πριν την έναρξη της δραστηριότητας.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς του ΚΠΙΣΝ,

Όπως κάθε χρόνο, στις 31 Δεκεμβρίου, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ φτάνει στο απόγειο της λάμψης του. Η περίφημη Παραμονή Πρωτοχρονιάς του ΚΠΙΣΝ, που έχει πλέον καθιερωθεί ως το πρωτοχρονιάτικο ραντεβού χιλιάδων επισκεπτών κάθε ηλικίας, τα έχει όλα: πατινάζ στο Παγοδρόμιο μέχρι αργά, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, συναυλία του Jerome Kaluta με την Big Band του, DJ set με τον Ιταλό Beppe Loda και, βέβαια, τον πρώτο αγώνα δρόμου του έτους, τον SNF RUN: 2023 FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος», υπό την επιστημονική επίβλεψ

Τέλος τα Χριστούγεννα έχουν πάντα τις γλυκές γεύσεις τους Μελομακάρονα μοσχομυριστά, χριστουγεννιάτικα μπισκότα, cupcakes, κρέπες και βάφλες, ζεστή σοκολάτα και κρασί, ζεστά κοκτέιλ, σούπες και άλλες γιορτινές γευστικές εκπλήξεις, περιμένουν τους επισκέπτες στα σημεία εστίασης του ΚΠΙΣΝ, τον Δεκέμβριο.

Βρείτε τα εδώ και απολαύστε τις γεύσεις και τις μυρωδιές των Χριστουγέννων!

 

Τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ έχουν 10% έκπτωση προσκομίζοντας την κάρτα τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button