ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αύριο πεμπτη 22/4 η ΠΟΕΔΗΝ  οργανώνει μεγάλη πορεία από Πλατεια ΜΑΒΙΛΗΣ  στις 9 π.μ.  προς το Υπουργείο Υγείας.

 

Ο κ Μ.Γιαννάκος πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε οτι:

«Αύριο πεμπτη 22/4 η ΠΟΕΔΗΝ  οργανώνει μεγάλη πορεία από Πλατεια ΜΑΒΙΛΗΣ  στις 9 π.μ.  προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.Θα υπάρχουν  στάσεις στου Μαξίμου, και στην βουλή με ενδιαφέροντα χάπενινγκ».

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα μέλη της στην συμμετοχή της αυριανής πορείας.

Αύριο Πέμπτη 22/4/2021 είναι μια κρίσιμη απεργιακή κινητοποίηση. Ένα από τα κύρια αιτήματά μας είναι η μονιμοποίηση των εκτάκτων. Παρά τις δεσμεύσεις, τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, φαίνεται ότι υπαναχωρούν και τώρα ομιλούν για μονιμοποοίηση 4.000 έκτακτων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ. Δηλαδή προκήρυξη και μοριοδότηση την οποία ήδη έχουμε δοκιμάσει και στοίχησαν εκατοντάδες αποχωρήσεις επικουρικών συναδέλφων που εργάζονται χρόνια και με τους αγώνες μας καταφέραμε να εργάζονται ακόμη με παράταση σύμβασης.
Στη Δημόσια Υγεία – Πρόνοια – ΕΚΑΒ εργάζονται περί τις 20.000 έκτακτοι υπάλληλοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Υπάρχουν αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων, ελληνικών δικαστηρίων που ορίζουν ως συνταγματική και δίκαιη την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθότι οι κενές οργανικές θέσεις είναι πολλαπλάσιες των υπηρετούντων.
Γνωρίζουν ότι σε περίπτωση αποχώρησης θα καταρρεύσει το σύστημα με πανδημία ή και χωρίς πανδημία. Ο χρόνος λήξης των συμβάσεων πλησιάζει και η ομηρία συνεχίζεται. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων.
Αύριο ενώνουμε τη φωνή μας ΔΥΝΑΤΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑ συμμετέχοντας μαζικά στην κινητοποίηση.
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button