Ελλάδα

«Αστέρια Γλυφάδας» θα είναι αναβαθμισμένα και έτοιμα το 2022

Τα Αστέρια Γλυφάδα ήταν κάποτε τα «Θαλάσια Λουτρα Γλυφαδας» μια Γερμανική εταιρεία του 1925.

Το 1942-43. βομβαρδίστηκαν και καταστράφηκαν απο τους συμμάχους Άγγλους.

Το 1959 με εντολή Κωνσταντίνου Καραμανλή ξανα φτιάχτηκαν για να αναδείξουν  το Νότιο  μέτωπο της Αθήνας ( Βουλα-Βουλιαγμένη-Γλυφαδα κλπ)

Ο Καραμανλής αγαπούσε την περιοχή έτσι έφτιαξε και τον δρόμο ως τη Λιμνη Βουλιαγμένης και αργότερα τις γνωστές  «τρύπες»……

Τα Αστέρια ήταν πάντα ένα συγκρότημα ιδιαίτερα προνομιακό δίπλα στην θάλασσα και σχεδόν μια «ανάσα» από τον αστικό ιστό, το οποίο είχε εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς της κοινωνικής, οικονομικής και τουριστικής ζωής της πρωτεύουσας στη δεκαετία του 1960 .

Σήμερα είναι πιο κοντά απο  ποτέ στην… αναβίωσή του ως σύγχρονη πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα.

Και από εκεί που «φιλοξενούσε» την κοσμοπολίτικη ελίτ της Αθήνας και, μαζί με τον Αστέρα Βουλιαγμένης, σκηνές κορυφαίων πρωταγωνιστών του πάλαι ποτέ περίφημου ελληνικού κινηματογράφου, ετοιμάζεται να αποτελέσει τουριστικό θέρετρο της νέας εποχής, με αφετηρία το 2021-2022.

Οπως είναι γνωστόν, δόθηκε το «πράσινο φως» στην αρχιτεκτονική μελέτη- αναθεώρηση της άδειας δόμησης  στο Συγκρότημα «Αστέρια Γλυφάδας» – Επανάχρηση – Εκσυγχρονισμός ξενοδοχειακής μονάδας 5* δυναμικότητας 400 κλινών, καθώς και στην  αντίστοιχη άδεια δόμησης στο εστιατόριο café bar (πρώην συγκρότημα αποδυτηρίων – café “dreams”) που βρίσκεται στη λεωφόρο Ποσειδώνος, 58, στον δήμο Γλυφάδας. Το project τοποθετείται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 271,7 στρεμμάτων (234,2 στρέμματα χωρίς το τμήμα αιγιαλού παραλίας).

Πλέον, ένα από τα τουριστικά θέρετρα… κατατεθέν της Αθηναϊκής Ριβιέρας έχει τις τελικές υπογραφές από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση που προωθεί ο ξενοδοχειακός βραχίονας της Grivalia, του ομίλου Eurobank, έχει λάβει το «οκ» από το υπουργείο Ανάπτυξης για ένταξη στον «τρίτο κύκλο Γενικής Επιχειρηματικότητας», με τον προϋπολογισμό του σχεδίου να ανέρχεται σε 43,28 εκατ. ευρώ, ενώ το Δημόσιο θα χορηγήσει φοροαπαλλαγές συνολικού ύψους 4,33 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή η συνολική ενίσχυση που θα λάβει η εταιρεία ανέρχεται στο 10% επί του σχεδίου.

Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι αρχικές κατασκευαστικές εργασίες με τον όμιλο Μυτιληναίου να έχει αναλάβει μέρος από αυτές. Στόχος είναι οι υποδομές και οι υποστηριστικές εγκαταστάσεις, οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας να έχουν ολοκληρωθεί το φετινό καλοκαίρι, ώστε σε ενάμιση χρόνο του τουριστικό συγκρότημα να έχει ολοκληρωθεί.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας που ανακατασκευάζει τα Αστέρια, Grivalia Hospitality, η λειτουργία του τουριστικού συγκροτήματος με τη νέα σύγχρονη μορφή του, θα ξεκινήσει κατά την τουριστική σεζόν του 2022.

Η συνολική κάλυψη κτιρίων θα είναι μικρότερη από το 1% της έκτασης, λιγότερο από 28.000 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) εκ των οποίων τα 20.000 τ.μ. αφορούν ήδη υφιστάμενα κτίρια. Ο όμιλος της Kerzner  (ανάπτυξη πολυτελών θέρετρων παγκοσμίως), μέσω του brand One & Only, αναμένεται να αναλάβει τη διαχείριση του project κατά τη λειτουργία.

Σημειώνεται ότι το 2017 η Grivalia Hospitality εξαγόρασε, προς 29,5 εκατ. ευρώ, το 80% της Ναυσικά Α.Ε. που διαθέτει τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας, ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ, μέχρι τις 31.12.2081. Το υπόλοιπο 20% της εταιρείας ελέγχει ο όμιλος Παπαθεοχάρη. Στην Grivalia Hospitality συμμετέχουν με ποσοστό 25% ο όμιλος της Eurobank, με επίσης 25% η Eurolife ERB Life Insurance Company και με 50% η διεθνής επενδυτική εταιρεία M&G Investments Management Limited με έδρα το Λονδίνο.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην μελέτη, η οποία αναφέρεται στην αξιοποίηση μιας έκτασης 285 στρεμμάτων, προβλέπονται 115 δωμάτια, 12 σουίτες και 14 τουριστικές κατοικίες,  2 εστιατόρια, κέντρο spa, εκθεσιακός χώρος, αρχαιολογικοί περίπατοι, χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button