Ελλάδα

Απόφαση «σταθμός» για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Η συγκεκριμένη απόφαση «ανοίγει» το δρόμο για εξελίξεις στο μέτωπο των πλειστηριασμών.

Μια απόφαση σταθμό σε ελληνικό δικαστήριο έβαλε τέλος στην προσπάθεια fund να κατασχέσει και να βγάλει σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία εγγυήτριας κόκκινου δανείου επιχείρησης.

Η συγκεκριμένη απόφαση επιταχύνει την όλη διαδικασία και “ανοίγει” το δρόμο για εξελίξεις στο μέτωπο των πλειστηριασμών.

Συγκεκριμένα πριν από κάποια 24ωρα υπήρξε απόφαση δικαστηρίου, το οποίο έλαβε υπόψη και την τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια, με αποτέλεσμα να κριθεί η σύμβαση διαχείρισης μεταξύ του fund και του servicer ότι πάσχει από ακυρότητα με τον τρόπου που είχε συναφθεί και ως εκ τούτου να ακυρωθεί η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός.

Όπως εξήγησε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα, μιλώντας για μια συγκεκριμένη περίπτωση τόνισε ότι αποτελεί πλέον δεδικασμένο.

Όπως μεταδόθηκε από το Mega, η απόφαση αυτή αφορά εγγυήτρια επιχειρηματικού δανείου που έλαβε μια ανώνυμη εταιρεία η οποία αποπλήρωσε το 75% του δανείου. Το υπόλοιπο που δεν μπορούσε να εξοφλήσει ήταν 250.000 ευρώ. Η εταιρεία είχε πληρώσει 1.750.000 ευρώ από το συνολικό δάνειο των 2 εκατ. ευρώ. Το fund που αγόρασε το δάνειο επέβαλε μέσω του servicer κατάσχεση επί της πρώτης κατοικίας της εγγυήτριας. Ήταν ένα διαμέρισμα 120τμ έτσι ώστε να αποπληρωθεί ποσό περίπου 100.000 ευρώ και ήταν η πρώτη κατοικία της εγγυήτριας.

Με την καθαρογραφή της απόφασης του Αρείου Πάγου θα διαμορφωθεί το νέο τοπίο για το θέμα των πλειστηριασμών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button