Ελλάδα
Aνοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα της 3ης δόσης για τα άτομα άνω των 60

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών έδωσε σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση της τρίτης δόσης .
Άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις εμβολίου, δεν χρειάζεται να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, διευκρίνισε η κ Μαρία Θεοδωρίδου.
Στην τρίτη δόση του εμβολίου που έχει αποφασιστεί για τους υγειονομικούς και για τους άνω των 60 ετών, θα χρησιμοποιηθεί κυρίως το σκεύασμα της Pfizer.
Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε η καθηγήτρια, τα άτομα που είχαν κάνει mRNA εμβόλια θα λάβουν το mRNA εμβόλιο της Pfizer, ενώ από εκεί και πέρα:
- Όσοι είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca θα κάνουν την τρίτη δόση με mRNA εμβόλιο
- Όσοι είχαν κάνει το μονοδοσικό της Johnson&Johnson, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να κάνουν το ίδιο ή να προχωρήσουν με mRNA εμβόλιο.



