Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη :Παιδαγωγός κλείδωνε παιδιά στην αποθήκη του παιδικού σταθμού

Αποτροπιασμό  προκαλεί η δράση μιας παιδαγωγού σε βρεφονηπιακό σταθμό  του δήμου Αλεξανδρούπολης η  οποία κλείδωνε στην αποθήκη όταν ήταν άτακτα, έσβηνε το φως και τραβούσε τον σύρτη.

Η 40χρονη μάλιστα, όπως καταγγέλλουν γονείς, δεν δίσταζε κάποιες φορές να δένει τα παιδάκια σε μία καρέκλα.

«Παιδιά που είναι μεγαλύτερα και μπορούν να μιλήσουν είπαν ότι άκουγαν και τον σύρτη όταν έμπαιναν στο αποθηκάκι. Κάποια άλλα παιδιά είπαν ότι υπήρχε μια καρέκλα που τα έβαζε να καθίσουν και τους έδεναν τα πόδια ή τα χέρια», ανέφερε μητέρα παιδιού 3 ετών, μιλώντας στο Mega.

Η φρίκη στον παιδικό σταθμό άρχισε να αποκαλύπτεται μέσα από το παιχνίδι ενός κοριτσιού 3 ετών με την κούκλα του.

«Το παιδί άρχισε να μιλά στην κούκλα του και να λέει “θα μπεις τιμωρία στο αποθηκάκι και θα σου κλείσω το φως και τον σύρτη”. Ο πατέρας ξαφνιάστηκε με αυτά που έλεγε το παιδί και ρώτησε “τι είναι αυτά που λες;” και είπε το παιδί “έτσι μας κάνει η κυρία στον παιδικό σταθμό”».

Τα όσα εξοργιστικά συνέβαιναν στον δημοτικό παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης κατάλαβε ένα πατέρας όταν άκουσε το μικρό κοριτσάκι του να κερί στη κούκλα της ότι θα την βάλει στην αποθήκη ,έτσι την ρώτησε γιατί και απάντησε ότι έτσι κάνει και η κυρία στα κακά παιδιά . Και κάπως έτσι ξετυλίχθηκε το κουβάρι όταν ο ένας μετά τον άλλον οι γονείς άρχισαν να συνδέουν με αυτά ανησυχητικές συμπεριφορές των παιδιών τους.

«Μου είπε ότι υπάρχει ένα τέτοιο δωμάτιο που έμπαιναν μέσα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου ξυπνά και λέει “δεν θέλω να πάω στο σχολείο, πάρε με αγκαλιά, άνοιξε το φως”. Το παιδί ήταν ατρόμητο» συγκλονίζει η μητέρα ενός από τα παιδάκια που υπέστησαν αυτά τα μαρτύρια.

«Δωμάτιο αποσυμπίεσης» χαρακτήρισε την αποθήκη η παιδαγωγός

Η 40χρονη όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης παραδέχτηκε το μαρτύριο στο οποίο υπέβαλε τα παιδιά, το οποίο περιέγραψε ως ένα τρόπο να ηρεμούν, κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Η παιδαγωγός, καθώς και η συνάδελφός της, που ήταν καθημερινά δίπλα της, απομακρύνθηκαν αμέσως από τον παιδικό σταθμό και έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.

Τα παιδιά έχουν μεταφερθεί σε άλλο τμήμα και κρίνεται σκόπιμη η επίβλεψή τους από ειδικούς ψυχικής υγείας.

Το είχε ξανακάνει σε άλλον παιδικό σταθμό

Όπως μετέδωσε το Mega, σύμφωνα με καταγγελίες, η συγκεκριμένη παιδαγωγός πριν από 5 χρόνια έκανε ακριβώς το ίδιο σε άλλο βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου.

Την κακοποιητική συμπεριφορά της παιδαγωγού είχε καταγγείλει ο πατέρας ενός παιδιού 8 ετών σήμερα. Τότε, απομακρύνθηκε από τον συγκεκριμένο βρεφονηπιακό σταθμό αλλά διορίστηκε εκ νέου σε άλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button