ΑΠΟΨΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας:τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι πολύ αρχαία και είναι «αόριστο»που ανήκουν!

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ξεκάθαρα κατά την επίσκεψή του στη Βρετανία ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα ανάμεσα σε Αθήνα και Λονδίνο για την επιστροφή τους , η υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Μισέλ Ντόνελαν επιμένει να εκφράζει τις αντιθέσεις της για την επανένωση των Γλυπτών.

Την ώρα που μεγάλο κομμάτι της Βρετανικής  κοινή γνώμη τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, μέλη της κυβέρνησης του Λονδίνου όχι μόνον  δεν φαίνεται να συμμερίζoνται αυτή την άποψη  αλλά και προκαλούν με τα όσα λένε .

Έτσι η υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Μισέλ Ντόνελαν  δήλωσε χαρακτηριστικά χθες Τρίτη: «Όταν αρχίσεις να δίνεις ένα πίσω, πού τελειώνει αυτό;»

Στην συνέχεια μάλιστα  ισχυρίστηκε ότι είναι «αόριστο» το πού ανήκουν διάφορα εκθέματα των βρετανικών μουσείων» καθώς κάποια από αυτά είναι «πολύ αρχαία». «Είναι επίσης πολύ δύσκολο να ξέρει κανείς σε ποιον να επιστρέψει αυτά τα πράγματα».

Κάποιος λοιπόν θα πρέπει να εξηγήσει στη Βρετανίδα υπουργό…που ανήκουν μια που μάλλον δείχνει μπερδεμένη και για ευνόητους λόγους δεν γνωρίζει που πρέπει να επιστραφούν.
Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι «θα μπορούσε να ληφθεί η απόφαση για δανεισμό μέρους της συλλογής στην Ελλάδα»

Το ίδιο το Βρετανικό Μουσείο έχει πει ότι επιθυμεί «μια νέα συνεργασία με την Ελλάδα» για τα Γλυπτά αλλά, όπως τόνισε, κάτι τέτοιο θα εφαρμοζόταν στο πλαίσιο του ισχύοντος νόμου, προσθέτοντας μάλιστα ότι «δεν πρόκειται να κομματιάσουμε τη σπουδαία συλλογή μας καθώς αφηγείται μια μοναδική ιστορία από το κοινό μας παρελθόν».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button