Ελλάδα

Υπέροχες προτάσεις για την σημερινή Πανσέληνο με Ελεύθερη είσοδο σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους-αναλυτικά ανα περιοχή

Σήμερα είναι το φωτεινότερο φεγγάρι της χρονιάς η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος που  μάλιστα φέτος συμπίπτει με μια βροχή απο πεφταστέρια τις γνωστές Περσείδες.

Όπου και αν βρεθούμε θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το φως του φεγγαριού. Απόψε περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί  χώροι  σε ολόκληρη την Ελλάδα υποδέχονται το κοινό  με Ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πανσέληνος στο μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει και φέτος την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο .Αυτή τη φορά με ελληνικά τραγούδια για το φεγγάρι, μουσική κινηματογράφου και γνωστές ξένες μελωδίες από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας, στον προαύλιο χώρο του στις 9 μ.μ.

Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 9 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως του νυχτερινού αττικού ουρανού.

Πανσεληνος στο Σούνιο με Νίκο Πορτοκάλογλου

Μία υπέροχη βραδιά επιφυλάσσει ο Νίκος Πορτοκάλογλου για το κοινό του, αφού απόψε θα δώσει συναυλία στον ναό του Ποσειδώνα στο μαγευτικό Σούνιο. Τον Νίκο Ποροκάλογλου πλαισιώνει μία υπέριοχη ομάδα (Βίκυ Καρατζογλου, Βύρων Τσουράπης) η βραδιά ξεκινά στις 21:00 και η είσοδος είναι ελευθερη για το κοινό.

Τα ΚΤΕΛ Αττικής θα διαθέσουν  επιπλέον δρομολόγια από την Αθήνα (Πεδίον του Άρεως) για το Σούνιο, με το τελευταίο δρομολόγιο να αναχωρεί με το πέρας της Συναυλίας, από το Σούνιο προς την Αθήνα.

Πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα υποδεχθεί την ωραιότερη πανσέληνο του χρόνου με ελεύθερη είσοδο από τις 20:00 έως τις 23:30. Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να κάνουν μια νυχτερινή περιήγηση στις αίθουσες με τα αριστουργήματα της αρχαιότητας.

Η φετινή δράση του Μουσείου είναι αφιερωμένη στα μυστικά της αρχαιότητας. Από τις 20:30 και εξής, οι ματιές και τα βήματα των επισκεπτών θα οδηγηθούν σε επιλεγμένα εκθέματα των μονίμων και των περιοδικών εκθέσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, σε συναρπαστικά και αναπάντεχα ταξίδια στο χρόνο, με ιστορίες που θα ξεδιπλώσουν καθηγητές και αρχαιολόγοι.

Πανσέληνος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

105 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως της πανσελήνου.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ 55 θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Η φετινή διοργάνωση, θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις στις 11 Αυγούστου, καθώς επίσης και στις 13, 19, 20 και 27 Αυγούστου. Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει κυρίως συναυλίες, αλλά και θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, προβολές, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις, πολλές εκ των οποίων πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα πατώντας 👉 εδώ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button