ΕλλάδαΤουρισμός

Ξένοι επενδυτές ανοίγουν νεα ξενοδοχεία στη χώρα μας

Κινέζοι VS Mitsis Hotels και Ισραηλινοί VS Grecotel.

Ανοίγουν συνεχώς νέα ξενοδοχεία στη χώρα μας, πολλά από τα οποία ανήκουν σε ξένους επενδυτές. Κάποιοι από αυτούς «απειλούν» τις πρώτες θέσεις των ελληνικών ξενοδοχειακών Ομίλων, τουλάχιστον σε αριθμό μονάδων.

Ξένοι επενδυτές ανοίγουν νεα ξενοδοχεία στη χώρα μας, τα περισσότερα αφορούν ανακαίνιση παλαιότερων που έχουν εξαγοράσει.

Ισραηλινοί, Κινέζοι, Κύπριοι , Άραβες άλλοι επιχειρηματίες «βάζουν για τα καλά πόδι» στον ξενοδοχειακό χάρτη της Ελλάδας, ανοίγοντας φέτος ένα μεγάλο αριθμό μονάδων.

Οι  παραδοσιακές οικογένειες ξενοδόχων της χώρας, δεν μένουν φυσικά με σταυρωμένα χέρια, αφού και αυτοί εν όψη της Τουριστικής «έκρηξης»  εξακολουθούν να επενδύουν σε νέες μονάδες.

Ισραηλινοί VS Grecotel

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Brown Hotels, ισραηλινών συμφερόντων,  ανοίγει το ένα resort πίσω από το άλλο, διαθέτοντας ήδη δυνατή παρουσία στην Αθήνα.Αυτή τη στιγμή λειτουργούν  με νέο όνομα εννέα μονάδες της ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται αυτές να γίνουν 15.

Το επενδυτικό της πλάνο της εταιρείας για την επόμενη τριετία περιλαμβάνει συνολικά 42 ξενοδοχεία και resorts, τα οποία ήδη βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής ή της ανάπτυξης.

Μέσα στο 2022, ο ξενοδοχειακός Όμιλος θα εγκαινιάσει ακόμα τρία ξενοδοχεία στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα τα: Brown Spices, Domino House και House Sans Rival, ενώ ήδη εγκαινιάστηκαν και τα πρώτα resorts της αλυσίδας στην Κόρινθο, Χαλκίδα, την Ερέτρια και την Κέρκυρα, ενώ αναμένεται αυτό των Χανίων.

Με 42 μονάδες σε όλη τη χώρα, η Brown Hotels θα ξεπερνούσε σήμερα το χαρτοφυλάκιο 40 ξενοδοχείων του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, που είναι και η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα της χώρας με δυναμικότητα 17.000 κλινών στις μονάδες του. Τα ξενοδοχεία του Ομίλου είναι 4 και 5 αστέρων και βρίσκονται σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς όπως Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο και Κω, καθώς και σε αστικούς όπως Αθήνα και Σούνιο, Πελοπόννησος, Χαλκιδική, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη.

O Όμιλος Grecotel ενίσχυσε φέτος την παρουσία του στην Κέρκυρα, με τη λειτουργία τέταρτου ξενοδοχείου στο νησί. Η νέα πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα του Ομίλου με την επωνυμία Grecotel Costa Botanica, βρίσκεται στην περιοχή Αχαράβη και διαθέτει 401 δωμάτια.

Κινέζοι VS Mitsis Hotels

Η κινεζική Fosun με «προίκα»τα ξενοδοχεία του πτωχευμένου κολοσσού Thomas Cook στην Ελλάδα, ήδη δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας με τέσσερις μονάδες, ενώ φέτος άνοιξαν άλλες τέσσερις, κάτω από τα brands «Casa Cook» και «Cook’s Club».

Στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνονται τουλάχιστον 17 πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες που πρόκειται να λειτουργήσει σε διάφορους ελληνικούς προορισμούς όπως η Αθήνα,η Ζάκυνθος, η Θάσος, η Χαλκιδική, λουτροπόλεις της ενδοχώρας, καθώς και άλλα νησιά, όχι απαραίτητα σε κύριους προορισμούς, αλλά και σε πιο άγνωστους.

Φτάνοντας τις 17 μονάδες σε όλη τη χώρα ο όμιλος Fosun θα ισοφάριζε τον Όμιλο Mitsis Hotels, που είναι σήμερα η μεγαλύτερη ιδιόκτητη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα. Διαθέτει 17 ξενοδοχεία στο δυναμικό του σε κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς όπως στην Αθήνα, τα Καμένα Βούρλα, την Κρήτη, την Κω και τη Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από τις δύο εταιρείες, ο όμιλος Mitsis Hotels φαίνεται ότι έκλεισε συμφωνία με τον Όμιλο Aldemar για την απόκτηση των δυο μονάδων του δεύτερου στην Κρήτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button