Διεθνή

Xarelto (Rivaroxaban )το φάρμακο κατά του εγκεφαλικού που λαμβάνεται από εκατομμύρια ασθενείς κατηγορείται ότι είναι «αναξιόπιστο» απο το ιατρικό περιοδικό «The Lancet»

Το φάρμακο κατά του εγκεφαλικού που λαμβάνεται από εκατομμύρια  ασθενείς  σε όλο τον κόσμο βρέθηκε ότι είναι «αναξιόπιστο» και οι δυνητικά θανατηφόρες παρενέργειες αγνοήθηκαν, αποκαλύπτουν έγγραφα.

Το Rivaroxaban είναι εγκεκριμένο φάρμακο για την πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων και εμβολών

Το 2009, μια μελέτη για το αραιωτικό αίματος φάνηκε να έδειξε ότι ήταν ασφαλές και αποτελεσματικόΑλλά τώρα το ιατρικό περιοδικό The Lancet προειδοποίησε για «ανακρίβειες» στα δεδομένα των δοκιμών.

Μια  έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το φάρμακο κατά του εγκεφαλικού θα μπορούσε να περιλαμβάνει πλαστά δεδομένα, ενώ οι σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες παρενέργειές του οι οποίες κρατήθηκαν μυστικές, αποκάλυψαν επίσημα έγγραφα των ΗΠΑ.

Απο το 2009 το διακεκριμένο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet δημοσίευσε μια σημαντική μελέτη για το αραιωτικό του αίματος rivaroxaban, η οποία φάνηκε να δείχνει ότι ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό. Αλλά τώρα το περιοδικό προειδοποιεί  για «ανακρίβειες» και αναφέρει ότι θα το διερευνήσει περαιτέρω.

Το Rivaroxaban, που πωλείται συχνά με την εμπορική ονομασία Xarelto, είναι εγκεκριμένο από τους υγειονομικούς φύλακες NICE για την πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων και εμβολών – φραγμένων αιμοφόρων αγγείων, που προκαλούνται συνήθως από θρόμβους αίματος. Πήρε το πράσινο φως από τους διεθνείς επιτηρητές υγείας το 2011 και κάθε χρόνο το λαμβάνουν χιλιάδες Βρετανοί και εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως για την προστασία τους.

Τώρα πλέον όλοι στην Ιατρική κοινότητα περιμένουν τα νεα στοιχεία της έρευνας .

Πηγή :Daily Mail

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button