ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Βομβαρδίσαν παιδικό σταθμό στο Ντνίπρο-χωρίς νερό και τρόφιμα η Μαριούπολη

Ενω χθες τα 27 μέλη της ΕΕ αποφάσισαν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας ο πόλεμος συνεχίζεται με τραγικά αποτελέσματα στον άμαχο πληθυσμό.

H Ρωσία έχει υποστεί αρκετές απώλειες στο πεδίο της μάχης, με τις ουκρανικές δυνάμεις να αντιστέκονται σθεναρά.

Περιοχές όπου ζουνε άμαχοι στην πόλη Ντνίπρο της  κεντρικής Ουκρανίας, επλήγησαν χθες  από ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του.

Νωρίς  το πρωί σήμερα βομβαρδίστηκαν «παιδικός σταθμός», «πολυκατοικία», καθώς και μια διώροφη «βιοτεχνία υποδημάτων», που έχει πάρει φωτιά. «Ένας άνθρωπος είναι νεκρός».Το Ντνίπρο ήταν μια πόλη που παρέμενε μέχρι σήμερα αλώβητη από τα πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων.

Το Κίεβο έχει ισχυρή άμυνα παρά το γεγονός ότι σε κάποια σημεία σημεία, ο Ρωσικός στρατος βρίσκεται  μόλις 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Η Μαριούπολη έχει ισοπεδωθεί και οι κάτοικοι που έχουν μείνει σε αυτήν είναι χωρίς νερό και τρόφιμα .Σαν να ξαναζούμε εικόνες της πολιορκίας του Λένιγκραντ όταν στις 8 Σεπτεμβρίου 1942 η Βέρμαχτ και η Γαλάζια Μεραρχία σχημάτισαν έναν ημικυκλικό κλοιό στα νότια της πόλης, από το Φινλανδικό Κόλπο έως τις νότιες περιοχές της και την  απέκοψαν καθιστώντας αδύνατο τον ανεφοδιασμό σε τρόφιμα, καύσιμα και πολεμοφόδια .Τελικά η πολιορκία λύθηκε τον Ιανουάριο του 1944 όταν ο Κόκκινος Στρατός κατάφερε την οριστική απώθηση των εισβολέων.
Μόνον που σήμερα έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι και οι ρωσικές δυνάμεις καταδικάζουν σε εξαθλίωση και πάλι αμάχους που παρέμειναν στα σπίτια τους . 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button