Ελλάδα

Βόλος: Εργατικό ατύχημα με καυστικό υγρό – τραυματίστηκε πολύτεκνη μητέρα

Στο νοσοκομείο Βόλου  βρίσκεται πολύτεκνη μητέρα που τραυματίστηκε από καυστικό υγρό  κατά τη διάρκεια της αποκομιδής σκουπιδιών. Οι κοινωνία του Βόλου παρακολουθείς  τις αντιδράσεις συναδέλφων της, μετά το εργατικό ατύχημα.

Πιο συγκεκριμένα, εργατικό  ατύχημα σημειώθηκε με θύμα μια εργαζόμενη στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος ΟΤΑ Μαγνησίας χθες το απόγευμα (25-05-2024) τραυματίστηκε η πολύτεκνη μητέρα τη στιγμή της αποκομιδής στην ανακύκλωση, στην περιοχή της Νεάπολης. Ο Βόλος παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται, την ώρα που οι συνάδελφοί της, εκφράζουν φόβους για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στη δουλειά τους.

Η συνοδός απορριμματοφόρου στην καθαριότητα του Δήμου Βόλου, τραυματίστηκε την ώρα που άδειασε ο κάδος μέσα στον κάδο του απορριμματοφόρου. Συγκεκριμένα έπεσε πάνω της καυστικό υγρό και ευτυχώς λόγω του καπέλου που φορούσε δεν έπεσε στα μάτια της.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα , τρύπησαν τα ρούχα της και έπαθε εγκαύματα στο χέρι, στα πόδια και ελάχιστα στο πρόσωπο. Η εμπειρία της υπαλλήλου την έσωσε, διότι απομακρύνθηκε  πολύ γρήγορα, όταν το αισθάνθηκε. Στη συνέχεια αφού οι συνάδελφοί της της έριξαν νερό, πήγαν στο πλησιέστερο φαρμακείο και από εκεί στο νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωση των ΟΤΑ Μαγνησίας αναφέρονται τα εξης: «Αυτά είναι τα μεγάλα προβλήματα των Δήμων όπως η υγιεινή και ασφάλεια των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτούς και πολύ περισσότερο των ανθρώπων που είναι σε μάχιμες υπηρεσίες.

Αντί λοιπόν να ασχοληθούν οι Δήμαρχοι με τις προσλήψεις προσωπικού, την εκπαίδευσή του, την έλλειψη μηχανικού εξοπλισμού, την απόσυρση όλων των επικίνδυνων παλαιών οχημάτων,την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τον έλεγχο όσον αφορά τον τρόπο που απομακρύνουν τα σκουπίδια και σε ποιον από τους δύο κάδους (μπλέ ή πράσινο) και την απαίτηση για οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση για όλα τα παραπάνω εμείς βιώνουμε διπλές βάρδιες γιατί δεν υπάρχει προσωπικό, οχήματα με χαλασμένες πόρτες που τις κρατά ο οδηγός την ώρα της οδήγησης, χώρους εργασίας μέσα στη μούχλα 9 μήνες μετά τις πλημμύρες και κούνημα του δακτύλου.

Ο Σύλλογός μας απαιτεί να τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας . Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στη συναδέλφισσά μας και γρήγορα να είναι και πάλι κοντά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button