ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Β.Πούτιν: η Ρωσία «σύρθηκε» στον πόλεμο από το ΝΑΤΟ

Ο Ρώσος πρόεδρος προσπάθησε να δικαιολογήσει την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος λίγο πριν ξεκίνησε η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία ανέβηκε στο βήμα και μίλησε περί ρωσοφοβίας.Κατηγόρησε τους ηγέτες της Δύσης λέγοντας πως « η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας».

Τελικά ο Ρώσος Πρόεδρος  δεν ανακοίνωσε τίποτε ακραίο όπως ισχυρίζονταν κάποιες πηγές περί ανακοινώσεων για γενικευμένο πόλεμο στην Ουκρανία και γενική επιστράτευση,.Δεν μίλησε  ούτε για την  νίκη της Ρωσίας στο Ντονμπάς.

Αναφέρθηκε όμως σε εναν αμυντικό  πόλεμο, κατηγορώντας τις ΗΠΑ πως θέλουν να εισβάλουν στην Κριμαία. 

«Οι στρατιώτες πολεμούν για το ίδιο πράγμα που έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες τους», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, καθώς προσπάθησε να δικαιολογήσει την εισβολή στην Ουκρανία.

Πριν από την ομιλία του, ξένοι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι ο Πούτιν θα έδινε το πρόσταγμα για μια πλήρη κινητοποίηση των ρωσικών στρατευμάτων, ή θα κήρυσσε επίσημα τον πόλεμο στην Ουκρανία κάτι που τελικά δεν έκανε .

Αντίθετα είπε οτι η Ρωσία «σύρθηκε» στον πόλεμο από το ΝΑΤΟ και δεσμεύτηκε να παράσχει βοήθεια στις οικογένειες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην «ειδική επιχείρηση» όπως την αποκαλεί το Κρεμλίνο.

Η 11λεπτη ομιλία του Πούτιν δεν περιλάμβανε καμία αξιολόγηση για την πρόοδο του πολέμου στην Ουκρανία (σ.σ. είναι στην 75η μέρα του) και δεν υπήρξε  κάποια ένδειξη για πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί η σύγκρουση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button