Ελλάδα

Τραγωδία στα Λουτρά Τρύφου Ξηρομέρου: Νεκρός 42χρονος σε κατάβαση ράφτινγκ – Σοβαρά τραυματίας 39χρονος

Τραγική κατάληξη είχε η κατάβαση ράφτινγκ το βράδυ της Τετάρτης (1/7) στην περιοχή του Αγίου Βαρβάρου, στα Λουτρά Τρύφου Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά.

Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ήταν άμεση και ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς το σημείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα είναι δύσβατο. Ο τραυματίας κατάφερε να καλέσει σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, κινητοποιώντας άμεσα την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και την Ελληνική Αστυνομία.

Για την ανάσυρση του άτυχου άνδρα, ο οποίος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή 18 πυροσβεστών. Στις έρευνες συμμετείχαν δυνάμεις της 6ης ΕΜΑΚ, η Ομάδα Ορμητικών Νερών, η Ορειβατική Ομάδα, προσωπικό της 6ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και χειριστές μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργούν οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι δύο άνδρες κατάγονται από την Άρτα και είναι ηλικίας 39 και 42 ετών. Ο 42χρονος είναι το θύμα του δυστυχήματος, ενώ ο 39χρονος νοσηλεύεται τραυματισμένος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button