ΕλλάδαΤουρισμός

Τουρισμός :το ελληνικό καλοκαίρι κατάφερε να φέρει χαμόγελα στον κλάδο

Μύκονο - Σαντορίνη - Πάρος κέρδισαν το «στοίχημα»

Τα νησιά Μυκονος και Σαντορίνη φέτος  είχαν αύξηση τζίρου τον Ιούλιο που άγγιξε το 622,5% και 164%  αντίστοιχα

Ο τζίρος των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, με στοιχεία απο την ΕΛΣΤΑΤ  ξεπέρασε τα 933 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 651 εκατ. ευρώ ή κατά 230,3%.

Τελικά το  «ελληνικό καλοκαίρι» πήρε «ψήφο εμπιστοσύνης» απο  ξένους  και Έλληνες επισκέπτες, πλημμυρίζοντας τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, με πληρότητες σε καταλύματα που σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν και το 85%.

Βέβαια υπάρχουν και κάποια νησιά που έκαναν ρεκόρ αφίξεων κόντρα στη γκρίνια και τις δυσοίωνες προβλέψεις που επικρατούσαν στην αρχή της φετινής τουριστικής σεζόν .

Στην Μύκονο η αύξηση στον τζίρο των καταλυμάτων τον Ιούλιο του 2021 ξεπέρασε κάθε προσδοκία και άγγιξε το 622,5%

Στην Σαντορίνη ο τζίρος της εστίασης τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 164%.

Η Πάρος έδειξε την δυναμική της προσελκύοντας Έλληνες και ξένους τουρίστες με τα ποσοστά  στις αφίξεις τουριστών να αγγίζουν το 85% του προ πανδημικού και τουριστικά πολύ υψηλού Ιουλίου του 2019.

Τέλος  ο απολογισμός τής  πορείας των τουριστικών αφίξεων στους “μικρότερους” νησιωτικούς προορισμούς της χώρας είναι επίσης ιδιαίτερα θετικός αφού το οικονομικό αποτύπωμα του στις μικρές τοπικές κοινωνίες  είναι αυτό που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τη βιωσιμότητα τους τον χειμώνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button