ΕλλάδαΕπενδύσεις

Το βραβευμένο φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ «πρεσβευτής» της Ελλάδας ανα τον κόσμο… ένα τολμηρό success story

H Eλλάδα είναι μια ευλογημένη χώρα με φυσικό πλούτο που δυστυχώς πολλές φορές μένει ανεκμετάλλευτος.

Συνήθως απο το «πλάνο» λείπει κάποιος τολμηρός και ονειροπόλος που βλέπει …πιο μπροστά, αλλά φυσικά και τα χρήματα μια που χρειάζεται να υλοποιηθεί .

Στην περίπτωση του Φυσικού Μεταλλικού νερού ΘΕΟΝΗ,  που αναβλύζει απο την πηγή Γκούρα  σε υψόμετρο 1100m στα όμορφα βουνά των Αγράφων στη Καρδίτσα, υπήρχαν όλες οι παράμετροι για μια μεγάλη επιτυχία στον χώρο των Ελληνικών εμφιαλωμένων νερών.

Αποτέλεσμα ένα μοναδικό success story με διεθνή αναγνώριση ,πολλά βραβεία και ένα μοναδικό Ελληνικό προϊόν στο τραπέζι μας.

Ο λόγος που τονίζουμε το «Ελληνικό» είναι γιατί το ΘΕΟΝΗ είναι μία 100% Ελληνική εταιρεία,  εν αντιθέσει με κάποιες άλλες που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά .

Ας δούμε την ιστορία του με ένα οδοιπορικό που έκανε το ENJOY NEWS .gr στη πηγή Γκούρα.

Η πηγή αναβλύζει μέσα σε ένα «παρθένο» φυσικό περιβάλλον σε υψόμετρο 1100μ στα όμορφα βουνά των Αγράφων στη Καρδίτσα .

Σε αυτό το μοναδικό περιβάλλον , μακριά από κάθε ανθρώπινη παρέμβαση και δραστηριότητα , εμφιαλώνεται αμέσως από την πηγή χωρίς πρόσμιξη η χημική διεργασία . Ετσι με αυτόν το τρόπο διατηρεί της φυσικές του ιδιότητες που το καθιστούν το κορυφαίο φυσικό μεταλλικό νερό στον κόσμο με τα 23 διεθνή βραβεία ποιότητας .  Το νερό διαθέτει πηγαία φυσικά χαρίσματα καθώς οι ιδιαίτεροι γεωλογικοί σχηματισμοί της περιοχής και ένα φυσικό φιλτράρισμα, ηλικίας 2000 ετών, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός νερού με μοναδική σύνθεση,αλλά και σπάνια ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά.

Το σύγχρονο εργοστάσιο

Στο όμορφο χωριό Βατσουνιά, 10 χιλιόμετρα από το Μουζάκι Καρδίτσας , βρίσκεται το υπερσύγχρονο εργοστάσιο εμφιάλωσης της ΘΕΟΝΗ Α.Ε. Γνωστό σε εμάς τους καταναλωτές ως φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ. Πολλοί από μας το έχουμε στη καθημερινότητα μας , στο τραπέζι μας, στο γραφείο μας, στην άθληση μας , και ξεχωρίζουμε την ποιότητα του, τη γεύση του, και τα πολλά διεθνή βραβεία που αναγράφονται στης συσκευασίες του .

Η  εταιρεία ΘΕΟΝΗ ΑΕ ιδρύθηκε το 1996 και εισήλθε δυναμικά στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού το 2013 με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ. Μετά από μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων  ευρώ για τη δημιουργία του εμφιαλωτηρίου υπερσύγχρονης τεχνολογίας  κοντά στην πηγή, άρχισε να επεκτείνεται δυναμικα στην αγορά, εισερχόμενη σταδιακά στη λιανική. Σήμερα το νερό ΘΕΟΝΗ βρίσκεται σε πάνω 20.000 σημεία και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα προϊόντα σε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος ,Σκλαβενίτης, Μασούτης, Κρητικός, MyMarket και σε όλα τα Cash & Carry.

 

Την ηγεσία της εταιρείας έχει ο Δημήτρης Τσέλιος, που εγκατέλειψε τις οικογενειακές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και εγκαταστάθηκε στην Καρδίτσα, όπου μετά από μακροχρόνιες έρευνες στην περιοχη ανακάλυψε τις πηγές της Γκούρας που, όπως λέει, πρόκειται για «φλέβα χρυσού».

Το νερό σαν αγαθό θεωρείται από πολλούς ως «ο χρυσός του μέλλοντος». Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη μελέτη Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Κομισιόν οι ερευνητές προβλέπουν σημαντικές μειώσεις στην αναπλήρωση του υδροφόρου ορίζοντα ιδίως για την Ελλάδα- ετήσια απώλεια της τάξης των 810 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού- κάτι που σημαίνει μειωμένη διαθεσιμότητα νερού για άρδευση γεωργικών καλλιεργειών, άρα και μειωμένη διαθεσιμότητα τροφίμων.

Η αυξανόμενη ξηρασία στον ευρωπαϊκό νότο θα οδηγήσει σε ολοένα μεγαλύτερη έλλειψη νερού και σε μειωμένα υδάτινα αποθέματα για τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια σε μεσογειακές χώρες όπως η Ελλάδα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια, εκτός από τη γεωργία και τα τρόφιμα, να επηρεασθούν αρνητικά επίσης οι τομείς της παραγωγής ενέργειας και των μεταφορών.

Μπορεί, επομένως, πολλοί να τον θεώρησαν ακραία «τολμηρό» που ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα σε μια περίοδο που κυριαρχούσε η κρίση, όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο ίδιος, αλλά όπως υποστηρίζει «στην Ελλάδα το νερό αναβλύζει όπως σε άλλες χώρες αναβλύζει το πετρέλαιο».

Πέρα, όμως, από την κερδοφορία, βασικός γνώμονας της δημιουργίας του φυσικού μεταλλικού νερού ΘΕΟΝΗ ήταν η παροχή ενός ποιοτικού προϊόντος, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Βασικός στόχος και σταθερή επιδίωξη της εταιρείας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η επίτευξη αειφορίας  και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Νέες επενδύσεις πλέον έχουν αυξήσει την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας.

Σήμερα, το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο, το ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, ολοκληρώνει την 4η γραμμή παραγωγής για γυάλινη φιάλη και ανθρακούχο νερό, επένδυση ύψους 4 εκ. ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος των επενδύσεων έως σήμερα αγγίζει σχεδόν τα 20 εκατ. ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνει το portfolio των προϊόντων του με στόχο τη δυναμική είσοδο στην αγορά της εστίασης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΘΕΟΝΗ ΑΕ, Δημήτρης Τσέλιος.

 Το Φυσικό Μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ είναι ένα νερό «πρεσβευτής» της χώρας μας ανά τον κόσμο. Εξάγεται  σε περισσότερες από 15 χώρες, στην Ευρώπη και την Ασία, με τη λίστα των χωρών διεθνώς που απολαμβάνουν το ξεχωριστό ελληνικό νερό να εμπλουτίζεται συνεχώς. Σήμερα έχει παρουσία σε Καναδά, Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ιορδανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την ετικέτα του προϊόντος να κυκλοφορεί σε 5 διαφορετικές γλώσσες (αγγλικά, αραβικά, γερμανικά, γαλλικά και εβραϊκά). Η Κίνα και η Αυστραλία αποτελούν τις πιο πρόσφατες αγορές που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το ΘΕΟΝΗ.
Στόχος για το φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ είναι τα επόμενα χρόνια, το 30% – 40% της παραγωγής να κατευθύνεται προς το εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ενδεικτικά πως οι εξαγωγές
κάθε χρόνο διπλασιάζονται, αποδεικνύοντας την μεγάλη δυναμική της μάρκας και του προϊόντος.

Διεθνή Βραβεία

Το Φυσικό Μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ έχει αποσπάσει 23 διεθνή βραβεία ποιότητας και γεύσης από 6 παγκόσμιους φορείς.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο, το ΘΕΟΝΗ αποσπά χρυσά βραβεία διάκρισης από water sommelier και άλλες ειδικότητες που αξιολογούν τα προϊόντα νερού.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του ΘΕΟΝΗ είναι το φυσικό ph8 που περιέχει, γεγονός που το καθιστά ένα αλκαλικό νερό με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

 Την επόμενη φορά που θα πάρετε το ΘΕΟΝΗ για το σπίτι σας ,μπορείτε εκτός της μοναδικής του ποιότητας να αισθανθείτε υπερήφανοι  γιατί  αυτό το νερό ταξιδεύει την Ελλάδα μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button