ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το Σάββατο 24 Απριλίου, αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της Παραλιακής λεωφόρου.


Τα έργα άρσης επικινδυνότητας των πρανών που εκτελούνται
στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή) στη Βάρκιζα, επέβλεψε σήμερα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Οι εργασίες έχουν μπει στην τελική φάση ολοκλήρωσης, οπότε το ερχόμενο Σάββατο 24 Απριλίου, αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου.

Στην επιτόπια αυτοψία παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης και η Εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος τεχνικών έργων Ε. Κοσμίδη.

Τα έργα ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου κατόπιν έκτακτης εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος έδωσε σαφείς οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για επίσπευση των εργασιών, με δεδομένο το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ο δείκτης επικινδυνότητας στην περιοχή είχε αυξηθεί σημαντικά για τους διερχόμενους οδηγούς, εξαιτίας των συχνών κατολισθήσεων μικρών και μεγάλων βράχων.

Ο κ Πατούλης δήλωσε : «Σήμερα σε αυτοψία που έγινε  στις Σήραγγες  Καραμανλή, μαζί με το Δήμαρχο Κρωπίας Δ. Κιούση, τους εκλεκτούς συναδέλφους και συνεργάτες Αντιπεριφερειάρχες και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο τεχνικών έργων, προκειμένου να επιβλέψουμε την εξέλιξη ενός έργου πολύ σημαντικού και κρίσιμο για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, το οποίο ήταν απαίτηση και από το Δήμαρχο αλλά και όλη την τοπική κοινωνία. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια, ωστόσο το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των συχνών κατολισθήσεων μικρών και μεγάλων βράχων στην περιοχή αυξήθηκε σημαντικά η επικινδυνότητα για τους διερχόμενους οδηγούς, οπότε και μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών μας, κινηθήκαμε άμεσα για την αντιμετώπιση του, λόγω της οξυμένης κατάστασης. Στόχος μας ήταν να δράσουμε αποτελεσματικά και επισπεύδοντας τις σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να μην επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η λειτουργία της αγοράς των όμορων περιοχών αλλά και να αποδοθεί η κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό.

Καθημερινά αποδεικνύουμε έμπρακτα πως η ασφάλεια των πολιτών είναι για εμάς προτεραιότητα, μη διαπραγματεύσιμη.

Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην καλύτερη θωράκιση της ασφάλειας της περιοχής, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η μετακίνηση των οδηγών δεν διατρέχει τον παραμικρό κίνδυνο.

Τα έργα εκτελούνται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και υπό την επίβλεψη των αρμόδιων υπηρεσιών μας σύντομα ολοκληρώνονται, οπότε και θα παραδοθούν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, το ερχόμενο Σάββατο, με ασφάλεια.

 

Ήδη τα δίχτυα προστασίας που τοποθετούνται από ειδικούς αναρριχητές σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα. Η Αττική μας εκσυγχρονίζεται, αλλάζει πρόσωπο. Συνεχίζουμε δυνατά και με άλλα έργα σε όλη την Περιφέρεια. Προχωράμε».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button