To ΟΑΚΑ στον ρυθμό των Coldplay – 60.000 θεατές αποθέωσαν τον Chris Martin (video)
Πρωτοποριακή παρουσίαση με ηλιακά πάνελ και ένα δέντρο για κάθε θεατή

Περίπου 60.000 θεατές αψήφισαν τις υψηλές θερμοκρασίες και κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ για την πρώτη από τις δύο συναυλίες των Coldplay που θα δώσουν στην Αθήνα.
Το βρετανικό συγκρότημα, που συχνά αποκαλείται «οι Beatles του 21ου αιώνα», εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους «Music of the Spheres».

Το διάσημο βρετανικό συγκρότημα ζήτησε από όσους θα παρευρεθούν να έρθουν χαλαρά ντυμένοι, να προσέχουν τον ήλιο και να πίνουν νερό και όχι αλκοόλ, κάτι που δεν ακούγεται πολύ συχνά από μουσικούς σε συναυλίες.Η συναυλία άρχισε την ώρα που έδυε ο ήλιος, κάνοντας το σκηνικό ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Η συναυλία έκλεισε με εντυπωσιακά βεγγαλικά που έκαναν τη νύχτα μέρα στο ΟΑΚΑ.
Το «παρών» έδωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πολιτικοί και πολλοί καλλιτέχνες.

Πέρα από την εξαιρετική μουσική τους, το δημοφιλές βρετανικό συγκρότημα προωθεί τη βιωσιμότητα, έχοντας έντονη οικολογική συνείδηση. Γι’ αυτό κατά τη διάρκεια των συναυλιών απαγορεύεται η χρήση πλαστικών μιας χρήσης σε όλο το στάδιο.
Το 2021 το συγκρότημα των Coldplay ανακοίνωσε ένα σχέδιο ελαχιστοποίησης του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα από τις περιοδείες τους κατά 50%. Στον τελευταίο απολογισμό για την πρόοδό τους, ανέφεραν ότι τα πρώτα δύο χρόνια της περιοδείας “Music of the Spheres” σημείωσαν μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 59%, σε σύγκριση με την προηγούμενη παγκόσμια περιοδεία τους.
Για κάθε εισιτήριο που έχει διατεθεί – συνολικά επτά εκατομμύρια μέχρι στιγμής – έχει φυτευτεί ένα δέντρο μέσω της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης One Tree Planted, με στόχο την αναδάσωση.



