Ελλάδα

Το ιστορικό της πτώσης και οι πλειστηριασμοί για την οικογένεια του εκδότη Τζώρτζη Αθανασιάδη

Ο Τζώρτζης Αθανασιάδης ήταν εκδότης των εφημερίδων Βραδυνή και Ναυτεμπορική .Μια σπουδαία προσωπικότητα που διετέλεσε  πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Ο Αθανασιάδης δολοφονήθηκε στο γραφείο του τη νύχτα της 19ης Μαρτίου 1983. Μέχρι σήμερα οι συνθήκες της δολοφονίας του παραμένουν άγνωστες.

 

 

Οι κόρες του Αγγέλα, Μαριέττα και Ειρήνη Αθανασιάδου ήταν  αυτές που ανέλαβαν τις εφημερίδες Βραδυνή, που έχει κλείσει εδώ και χρόνια και Ναυτεμπορική.

Όμως τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με δάνεια και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, άρχισαν να διαφαίνονται μετά την καταγγελία των δανείων ύψους 6,5 εκατ. ευρώ από τη Eurobank, το καλοκαίρι του 2017.

Την άνοιξη του 2021 έγινε ο πλειστηριασμός του συγκροτήματος της Ναυτεμπορικής που λίγους μήνες αργότερα πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.

Τον Οκτώβριο του 2021 αντιμέτωπη με τους πλειστηριασμούς βρέθηκε και η Αγγέλα Αθανασιάδου καθώς και ο σύζυγός της Ρ. Κοντογούρης για δύο πολυτελή διαμερίσματα 6ου και 7ου ορόφου, σε πολυκατοικία επί της Λεωφόρο Ποσειδώνος. Ωστόσο ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός τέθηκε σε αναστολή.

Την  άνοιξη του 2021 έγινε ο πλειστηριασμός του συγκροτήματος της Ναυτεμπορικής που λίγους μήνες αργότερα πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ένας πλειστηριασμός  ιδιαίτερα  δύσκολος έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει την οικογένεια του εκδότη στις 5 Οκτωβρίου .Αφορά  την έπαυλη της Ειρήνης Αθανασιάδου στην περιοχή του Ελληνικού που αυτή τη στιγμή έχει  ιδιαίτερη αξία αφού βρίσκεται στην έκταση του πρώην αεροδρομίου όπου θα λάβει χώρα το mega project της Lamda Development.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου, με επισπεύδουσα την Intrum και με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς 6,73 εκατ. ευρώ.

Το ποσό της κατάσχεσης είναι 450.000 ευρώ, το οποίο «αποτελεί μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας σύμφωνα με την από 23-12-2021 επιταγή της προς πληρωμή (εκτέλεση) και σύμφωνα με τις στην επιταγή της αναφερόμενες διακρίσεις, ρητώς επιφυλασσόμενη για την είσπραξη του συνόλου αυτής, εντόκως, νομίμως μετά των εξόδων εκτελέσεως, έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σ’ άλλον πλειστηριασμό», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Θλιβερό γεγονός για μια οικογένεια που πάλεψε με την κρίση και δεν τα κατάφερε να διασώσει περιουσιακά της στοιχεία .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button