ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το Ισραήλ βρήκε φάρμακο το οποίο εξουδετερώνει τον κορονοϊο

Με ενθουσιασμό η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα έρευνας για ένα υποψήφιο φάρμακο, το οποίο φέρεται να εξουδετερώνει τον Sars-Cov-2, τουλάχιστον σε εργαστηριακό περιβάλλον.

Ένα νέο φάρμακο στο Ισραήλ θεράπευσε 29 από 30 μέτριες προς σοβαρές περιπτώσεις COVID σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Η νέα θεραπεία για τον κορονοϊό που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές της 1ης φάσης και φαίνεται ότι βοήθησε πολλούς από τους ασθενείς που έπασχαν από μέτρια ή σοβαρά συμπτώματα, να ανακάμψουν γρήγορα από την ασθένεια, δήλωσε χθες το νοσοκομείο.

Το Ινστιτούτο απέδειξε σε εργαστηριακά πειράματα την ιδιότητα του αντισώματος να εξουδετερώνει τον νέο κορονοϊό. Μάλιστα, «κλήθηκε» να αντιμετωπίσει επιθετικούς τύπους του κορονοϊού και όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι «τα κατάφερε».

Αυτή τη στιγμή το IIBR εργάζεται με στόχο να κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία και να εξασφαλίσει την εμπορική της ανάπτυξη, ενώ αναφέρεται ότι όλες οι νομικές διαδικασίες θα συντονίζονται από το υπουργείο Αμυνας. Στην ίδια ανακοίνωση καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται για προληπτικό εμβόλιο, αλλά για θεραπεία ασθενών με κορoνοϊό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button